00:18

DRAMA UŽIVO! BUKTI ROBNA KUĆA U CENTRU OBRENOVCA: Gori i krov obližnje stambene zgrade, na licu mesta vatrogasci i policija

požar STABILIZOVAN U POPODNEVNIM SATIMA

OKONČANA DRAMA, DETONACIJE U OBRENOVCU, OBRUŠIO SE KROV ROBNE KUĆE: 2 vatrogasca na kiseoniku, povređeno 6 ljudi (KURIR TV)

Beograd -

Stanari okolnih zgrada evakuisani. Na licu mesta Vesić i svi iz opštine Obrenovac. Vatrogasci pristižu sa svih strana, obrenovačkim kolegama u pomoć stižu i vatrogasci iz Beograda i s valjevske strane

OBRENOVAC - U centru Obrenovca, u ulici Miloša Obrenovića, jutros je došlo do požara u kineskoj robnoj kući. Na licu mesta su vatrogasci i policija.

Vatrom su zahvaćeni i automobili parkirani u blizini i deo krova obližnje stambene zgrade. Stanari okolnih zgrada su evakuisani.

Na licu mesta su zamenik gradonačelnika Goran Vesić i svi iz opštine Obrenovac. Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je rekao da se jedna naša radnica (45) vodi kao nestala.

Pojedini beogradski mediji su preneli da se kao nestale vode dve Kineskinje, ali Vesić je na svom FB profilu naveo da se zasad jedna žena (45) vodi kao nestala, što je potvrdio i predsednik opštine Čučković.

U popodnevnim satima obrušio se i krov robne kuće, a vatrogasci gase požar već skoro puna četiri sata. Dva vatrogasca su na kiseoniku, a prema prvim informacijama povređeno je šestoro ljudi.

Obrenovac požar
foto: N.S.

Detonacije u robnoj kući

U Obrenovcu je došlo do niza detonacija u zapaljenom tržnom centru, verovatno zbog pirotehničkih sredstava, objavio je na svom Fejsbuk profilu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i naveo da su dva vatrogasca prevezena u Hitnu pomoć u Obrenovcu.

Vesić je oko 13.45 objavio da je odmah naređeno da se vatrogasci povuku na bezbedno rastojanje. „Dva vatrogasca su u stabilnom su stanju i nalaze se na kiseoniku“, naveo je Vesić i dodao da je „intervencija u toku“.

Iz centra Obrenovca se apeluje da se ne koriste centralne ulice, posebno Miloša Obrenovića, zbog bezbednosti i prilaza vatrogasaca, kako bi njihov rad bio nesmetan.

1 / 21 Foto: T. B.

Apeluje se i na roditelje da se čuju sa decom koja su završila školu i pošla kući da tuda ne prolaze, da se ne približavaju, zadržavaju i da odmah i pravo idu kući.

MUP: Požar u kineskoj robnoj kući u Obrenovcu gasi 55 vatrogasaca

U kineskoj robnoj kući u Obrenovcu jutros je izbio požar u čijem gašenju je angažovano 55 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vozila. Kako je saopšteno iz MUP-a, požar je izbio u 10.40 u Ulici Miloša Obrenovića a po navodima medija, svi posetioci i zaposleni su evakuisani iz objekta. Na gašenju su angažovani pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Obrenovca, Surčina, Batajnice, Železnika, Košutnjaka, Zvezdare i Zemuna.

Stabilizovan požar

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova nakon izbijanja požara u tržnom centru u Obrenovcu stabilizovali su požar i rade na njegovoj lokalizaciji, kako se ne bi proširio na ostale objekte, izjavio je danas komandant Vatrogasno - spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović.

On je precizirao da su vatrogasci-spasioci stigli na lice mesta za dva minuta i zatekli požar u razbuktaloj fazi.

„Na lice mesta stigle su vatrogasne snage sa 25 vozila i 55 vatrogasaca. Po dolasku zatečen je požar u razbuktaloj fazi na celoj površini tržnog centra. Sve snage smo usmerili u pravcu smirivanja situacije, to jest lokalizacije požara koji je pretio da se prenese na dva stambena objekta i više privatnih kuća koje se nalaze u blizini. U ovom trenutku situacija je stabilna, lokalizacija će biti proglašena kada budemo potpuno sigurni da neće doći do prenosa na ostale objekte“, rekao je Majstorović.

Na licu mesta je zamenik gradonačelnika Vesić koji organizuje službe koje treba da pomognu u gašenju požara.

Kako javlja izveštač Kurira, gornji sprat robne kuće ima nekoliko stotina kvadrata a kineski trgovci su to sve zakupili, i u prizemlju i na spratu.

00:18

DRAMA UŽIVO! BUKTI ROBNA KUĆA U CENTRU OBRENOVCA: Gori i krov obližnje stambene zgrade, na licu mesta vatrogasci i policija

Tu se nalaze lokali i drugih poznatih lanaca.

00:18

DRAMA UŽIVO! BUKTI ROBNA KUĆA U CENTRU OBRENOVCA: Gori i krov obližnje stambene zgrade, na licu mesta vatrogasci i policija

Vatrogasci gase iz Tamnavske ulice, a u Obrenovcu je nastao haos zbog ovog požara.

Miris paljevine se oseća nad celim Obrenovcem.

Kurir.rs/SĐP/A.M./RTV Mag

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track