DA SE SMRZNEŠ: Grejanje u Beogradu skuplje od 1. oktobra?

Podnet zvaničan zahtev

DA SE SMRZNEŠ: Grejanje u Beogradu skuplje od 1. oktobra?

Beograd -
Struja u Srbiji poskupela je od avgusta za oko 11 odsto, a gas za domaćinstva oko 4,4 odsto

BEOGRAD - Beograđani bi već od 1. oktobra mogli plaćati skuplje grejanje ukoliko grad Beograd, kao osnivač Beogradskih elektrana, odobri tom preduzeću zatraženo poskupljenje od 5,3 odsto.

Beogradske elektrane zatražile su od 1. oktobra povećanje cena grejanja za 5,3 odsto, rečeno je u tom javnom-komunalnom preduzeću.

"Povodom povećanja cene grejanja, obratili smo se osnivaču sa zahtevom za povećanje od 5,3 odsto i to već od 1. oktobra, s obzirom na već prisutno povećanje cene gasa i struje", navode u toj firmi i dodaju da su u postupku dobijanja saglasnosti od osnivača, uprave grada Beograda. Struja u Srbiji poskupela je od avgusta za oko 11 odsto, a gas za domaćinstva oko 4,4 odsto.

Iz Beogradskih elektrana najavljuju da će od 1. do 10. oktobra vršiti probe funkcionisanja svih energetskih objekata i opreme sistema pred početak grejne sezone. Grejanje u Beogradu poskupelo je poslednji put 1. februara ove godine, zbog poskupljenja prirodnog gasa za 10 odsto.

Grejanje je tada za domaćinstva poskupelo pet odsto, a za korisnike iz kategorije pravnih lica poskupelo za tri procenta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track