U Beogradu proleće, na Kopaoniku pada sneg!

Ćudljivi februar

U Beogradu proleće, na Kopaoniku pada sneg!

Društvo -
U nedelju pretežno oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom, a krajem dana prestanak padavina i slabljenje vetra. U ponedeljak i utorak oblačno, toplije, ponegde sa kišom, u planinama sa slabim snegom

BEOGRAD - U Srbiji je danas najtoplije u Kruševcu i Leskovcu, gde je u 13 časova izmereno 16 stepeni, a najhladnije na Crnom Vrhu i Kopaoniku gde je temperatura vazduha iznosila nula stepeni, a na Kopaoniku trenutno pada sneg umerenog intenziteta.

Kiša umerenog intenziteta trenutno pada u Sjenici, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ). U Beogradu, Kuršumliji i Nišu izmereno je 15, Ćupriji 14, a u Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci i Dimitrovgradu 13 stepeni.

U Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Banatskom Karlovcu i Vranju izmereno je 12, na Paliću i u Somboru 11, a u Kraljevu 10 stepeni. U Požegi je izmereno devet, Velikom Gradištu i na Zlatiboru osam, Negotinu pet, Zaječaru četiri, a u Sjenici dva stepena. U Srbiji će sutra biti malo do umereno oblačno, a duvaće vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak, jugoistocni, koji će uveče i tokom noći u južnom Banatu biti i olujne jacine.

Kako je saopštio ranije danas RHMZ, minimalna temperatura iznosiće od dva do osam, a maksimalna od 10 do 16 stepeni. I u Beogradu će sutra biti malo do umereno oblačno, a vetar će biti slab i umeren, uveče i tokom noći povremeno i jak jugoistočni. Minimalna temperatura iznosiće oko šest, maksimalna oko 15 stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 8. marta, u nedelju biti pretežno oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom, a krajem dana očekuje se prestanak padavina i slabljenje vetra. U ponedeljak i utorak biće malo i umereno oblačno, malo toplije, ponegde sa kišom, u planinama sa slabim snegom. U sredu i četvrtak biće oblačno mestimično sa kišom, u planinama sa snegom. Od petka očekuje se prestanak padavina i razvedravanje. Temperatura će biti oko ili malo iznad prosečnih vrednosti za prvu dekadu marta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track