23.APRIL: Predsednik Nikolić Vojsci Srbije čestitao praznik
Foto: Tanjug Dragan Stanković

Tradicija

23.APRIL: Predsednik Nikolić Vojsci Srbije čestitao praznik

Društvo -
U srpskoj istoriji ovaj dan je od posebnog značaja i trajan je izvor i nadahnuće kako srpskom narodu, tako i našoj vojsci", istakao je predsednik Republike

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je svim pripadnicima Vojske Srbije čestitao Dan Vojske Srbije - 23. april.

Nikolić je u čestitki naveo da su "istorijska i tradicionalna veza u stvaranju i izgradnji moderne srpske države i njene Vojske potvrda novih vrednosti

"U srpskoj istoriji ovaj dan je od posebnog značaja i trajan je izvor i nadahnuće kako srpskom narodu, tako i našoj vojsci", istakao je predsednik Republike.

On je istakao i da "u godini kada obeležavamo dva veka od Takovskog ustanka i jubilej Vojske, pripadnici Vojske Srbije pružaju punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilizacije u regionu, kao i punog uključenja naše države u evropske integracije".

"U predhodnom periodu izvršili su sve postavljene zadatke dajući visok doprinos prosperitetu naše države i njenih građana", naveo je Nikolić u čstitki objavljenoj na sajtu Vojske Srbije.

On je izrazio uverenje da će Vojska Srbije nastaviti put započetih reformi i na osavremenjivanja vojne organizacije, "kao i da će biti spremna da profesionalno odgovori svim predstojećim izazovima".

Centralna svečanost povodom Dva veka Takovskog ustanka i Dana Vojske Srbije održaće se sutra u Takovu.Vojska Srbije proslavlja svoj praznik 23. aprila, u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske.

Diković i Gašić čestitali Dan Vojske Srbije - 23. April

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković danas su pripadnicima Vojske Srbije čestitali 23. april, Dan Vojske Srbije.

Gašić je u čestitki naveo da "u očuvanju nacionalnog identiteta i kontinuiteta držzavnosti srpskog naroda 23. april ima izuzetan značaj" i da ga zato proslavljamo i kao najznacajniji vojni praznika.

On je istakao da ga "proslavljamo kao najznačajniji vojni praznik, a u znak sećanja na Takovski ustanak, koji predstavlja uvod u konačno oslobođenje i priznavanje moderne Srbije".

Gašić je pripadnicima vojske poručio da "uvaže tradicionalne i implementiraju nove vrednosti, na način na koji to rade sve moderne vojske u Evropi".

" Samo tako Vojska Srbije potvrdiće zapažene rezultate koje je postigla na izgradnji, razvoju, obuci, ali i u osposobljavanju naših jedinica", dodao je on.

"Uveren da ćete i ubuduće profesionalno izvršavati postavljene zadatke i potvrditi da ste aktivan činilac bezbednosti u zemlji i regionu, čestitam vam praznik Dan Vojske Srbije", naveo je Gašić.

Diković je u čestitki obajvljenoj na sajtu Vojske Srbije istakao da "smo ponosni na postignute rezultate zahvaljujući vašem pozrtvovanju, zalaganju i profesionalizmu".

On je istakao i da zahvljući tome "u godini ogromnih iskušenja uspešno realizujemo sve postavljene zadatke i time značajno doprinesemo podizanju ugleda vojne profesije u zemlji i inostranstvu".

Centralna svečanost povodom Dva veka Takovskog ustanka i Dana Vojske Srbije održaće se sutra u Takovu.Vojska Srbije proslavlja svoj praznik 23. aprila, u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track