JEZIVA KOINCIDENCIJA: Mirjana Marković preminula je tačno 20 godina kasnije, i to ISTOGA DANA I ISTOG MINUTA kada su Slavka Ćuruviju spuštali u grob!
Foto: printscreen

SLUČAJNOST ILI...

JEZIVA KOINCIDENCIJA: Mirjana Marković preminula je tačno 20 godina kasnije, i to ISTOGA DANA I ISTOG MINUTA kada su Slavka Ćuruviju spuštali u grob!

Društvo -

Neverovatna simbolika poklopila se sa danom i satom smrti Mirjane Marković.

Naime, slučajnost ili ne, ali supruga nekadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića i predsednica Jugoslovenske levice preminula je na dan kada je pre 20 godina u grob polagano telo Slavka Ćuruvije kog su ubili 11. aprila nankućnom pragu!

Tog 14 aprila 1999. godine oko 13 časova, zvuk sirene jednoličnim jednominutnim tonom označio je prestanak vazdušne opasnosti, dok je pred kapelom na beogradskom Novom groblju još vijugala kolona onih koji su došli da izjave saučešće porodici Slavka Ćuruvije. Ubijeni vlasnik Dnevnog telegrafa sahranjen je nešto pre 15 časova, gotovo istog minuta kada je u Moskvi preminula Mirjana Marković.

Ćuruvija je mučki ubijen s leđa na Uskrs. Posle dve decenije od zločina i četiri godine suđenja 5. aprila u Specijalnom sudu izrečena prvostepena presuda optuženim za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, službenicima Državne bezbednosti Radomiru Markoviću, Milanu Radonjiću, Ratku Romiću i Miroslavu Kuraku.

Iako nisu otkriveni nalogodavci, ali imena tadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića i njegove supruge Mirjane Marković provlačila su se tokom čitavog postupka, ali oni nikada nisu bili i deo istrage..

Ćerka Slavka Ćuruvije, Jelena, izjavila je prilikom svedočenja u Specijalnom sudu u Beogradu da je njen otac "Jedini sukob za koji zna imao sa Mirjanom Marković"

"S vremena na vreme se viđao s njom, ali su se u poslednjem razgovoru stvari zaoštrile jer joj je rekao "visićete na Terazijama" zbog toga što radite. Kako mi je tata pričao, to je bio prelomni trenutak, ona je briznula u plač...

Sukoba s drugim ljudima, tog ranga, koliko znam, nije bilo" - posvedočila je ona u sudu.

Dvadeset godina kasnije doneta je prva presuda za ubistvo jednog novinara, a Mirjana Marković je izdahnula u izbeglištvu u Moskvi na isti dan i u isti sat kada je sahranjen Slavko Ćuruvija.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track