NEMCI MUDRIJI NEGO IKAD, IGRAJU SAMO NA SIGURNO, A EVO I KAKO:  Imaju više ZLATA nego njihova centralna banka. Dolari i evro skoro da ih NE ZANIMAJU
Foto: Promo

NEMCI MUDRIJI NEGO IKAD, IGRAJU SAMO NA SIGURNO, A EVO I KAKO: Imaju više ZLATA nego njihova centralna banka. Dolari i evro skoro da ih NE ZANIMAJU

Društvo -

Prema podacima Svetskog saveta za zlato, centalne banke najrazvijenijih država iz dana u dan povećavaju svoje zlatne rezerve. Deo deviznih rezervi hitno pretvaraju u zlato. Taj trend dominantno je zahvatio Rusiju, Nemačku, Kinu i Indiju.

I manje ekonomije donose slične odluke, štiteći svoju monetarnu stabilnost i povećavajući elastičnost sopstevenih valuta.

Prema podacima centalnih banaka, štednja građana u bankama ima pozitivan trend tj. beleži rast. Štednja građana u bankama, kao investicija, ili čuvanje novca opterećena je najmanjim stepenom rizika. Tradicionalno zbog toga, najveći broj građana se odlučuje za ovaj vid čuvanja novca.

Štednja građana u bankama i povećanje rezervi monetarnog zlata predstavljaju dve komponentne koje pozitivno utiču na monetarnu stabilnost svake zemlje.

Emisija novca najzastupljenijih svetskih valuta - evra i dolara stalno se povećava i kao rezultantu imamo slabljenje vrednosti navedenih valuta.

Inflacija je samo jedan od valutnih rizika koji ima svaka svetska valuta.

Građani Nemačke, prateći državnu monetarnu politiku, počeli su individualno da planiraju svoje budžete na sličan način kao i njihova država. To je rezultiralo time da je veliki broj Nemaca počeo da kupuje investiciono zlato i na taj način da štedi deo novca.

Analizirajući dostupne podatke, Savet za zlato došao je do podataka da građani Nemačke u svom posedu imaju više zlata nego njihova Centralna banka...

Šta zlatu daje snagu?

Zlatu snagu daju relevantne činjenice.

Zlato je u poslednjih 20 godina uvećalo svoju vrednost 328.09 %

U poslednjih 5 godina vrednost zlata se uvećala 24.76 %

Za poslednju godunu dana vrednost zlata se uvećala 6.29 %.

foto: Gold price

Izvor : Gold price

Države kupuju monetarno zlato u formi zlatnih poluga, najveće čistoće 999.9. Iste se javljaju u težinama od 12.5 kg i većim. Takve poluge najčešće smo mogli da vidimo na filmovima.

Građani imaju mogućnost kupovine investicionog zlata. Investiciono zlato je čisto zlato, najveće finoće 999.9 i dostupno je u formatima zlatnih pločica od 1 gram do 1 kilogram. Drugi format u kom je investiciono zlato dostupno za kupovinu, jesu investicioni zlatnici tj. dukati.

Najpoznatiji investicioni dukati u Evropi su austrijski zlatnici Franc Jozef i Bečka Filharmonija.

Ulaganje u investiciono zlato je vid dugoročnog ulaganja ( 5 i više godina). Ako je investicija sa kračim rokom dospeća, ona nosi određen stepen rizika zbog stalnih fluktuacija vrednosti zlata, i kao takvu treba je izbegavati.

Neretko građani kupuju investiciono zlato kao jedinstven i autentičan poklon dragim i bitnim osobama.

foto: Promo

I naši građani imaju mogućnost kupovine investicionog zlata. Naši zakonodavni okviri prepoznali su suštinsku upotrebnu vrednost investicionog zlata, što je rezultiralo ukidanjem poreza na dodatu vrednost prilikom prometa istog, PDV = 0%.

Najveći proizvođač investicionog zlata na evropskom kontinentu je švajcarski koncern Argor Heraeus. Navedeni koncern upravlja poslovnim procesima i u nemačkoj kovnici Heraeus i u astrijskoj Munze Osterich.

Svi proizvodi iz navedenog koncerna dostupni su za kupovinu u našoj zemlji.

Fizički integritet i autentičnost svih investicionih proizvoda strogo su garantovani nizom pratećih sertifikata od proizvođaca i od uvoznika.

Celokupni poslovni proces obavlja se u skladu sa zakonskim propisima, i kao takav ulagačima nudi maksimalnu sigurnost i pouzdanost.

Informacije o kupovini investicionog zlata, možete dobiti posetom online plaformi:

www.investicionozlato.com/zlato-kroz-vreme

www.zlatnapoluga.rs/investiciono-zlato

www.zlatnapoluga.rs/sta-kupiti

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track