Na Horgošu se čeka 120 minuta

Stanje na prelazima

Na Horgošu se čeka 120 minuta

Društvo -
Na Gostunu ka Crnoj Gori zadržavanja traju u intervalima od 60 do 90 minuta

BEOGRAD - U Srbiji se danas očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na najfrekventnijim pravcima, graničnim prelazima i naplatnim stanicama, a kolovozi će biti uglavnom suvi, saopštio je jutros Automoto savez Srbije.

Na graničnim prelazima automobili čekaju oko 30 minuta, osim na prelazu Horgoš gde se prilikom izlaska iz Srbije čeka oko 120 minuta, kao i na Gostunu ka Crnoj Gori, gde su zadržavanja u intervalima od 60 do 90 minuta, saopštio je jutros Automoto savez Srbije. Na Crnom Vrhu kod Bora magla smanjuje vidljivost na 30 do 50 metara, dok sumaglice ima u požeškoj kotlini, po Vojvodini i oko Kraljeva. Na putevima trasiranim kroz klisure i stenske useke, učestala je pojava odrona. Treba obratiti pažnju i na tzv. udarne rupe. Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen. AMSS navodi da će danas, ako to vremenski uslovi dozvole, nakon završenih radova, u saobraćaj biti puštena kolovozna traka autoputa, u smeru ka Nišu, na delu od petlje "Autokomanda" do petlje "Dušanovac. Kamionima čija je nosivost veća od 3,5 tone zabranjen je prelaz u oba smera preko beogradskog mosta "Gazela" na autoputu E-75. Zbog radova na rehabitilaciji autoputa E-72 na prolasku kroz Beograd kod Bubanj potoka za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka autoputa u dužini od dva kilometra, u smeru od Niša ka Beogradu. Na ovom delu, saobraćaj će se obavljati dvosmerno, kolovoznom trakom namenjenom za smer kretanja od Beograda ka Nišu, prema postavljenoj signalizaciji. U toku je rehabilitacija starog mosta preko Dunava kod Beške na autoputu E-75 Beograd-Novi Sad. Saobraćaj se obavlja dvosmerno, preko novog mosta, uz neophodno poštovanje signalizacije i ograničenje brzine. U okviru obilaznice između autoputeva E-75 i E-70, za saobraćaj je zatvorena saobraćajna traka u smeru Batajnica-Dobanovci, a saobraćaj se obavlja dvosmerno u smeru Dobanovci-Batajnica.

Vozila koja saobraćaju iz pravca Novog Sada ka Beogradu, do centra grada dolaze preko novoizgrađene petlje Dobanovci. Vozači koji idu iz pravca Novog Sada ka Batajnici i Zemunu isključuju se na petlji Novi Banovci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track