UŽIVO KORONA: 171 zaražen, 22 nova slučaja NAJKRITIČNIJA NEDELJA! Ukida se prevoz zabranjen boravak u parkovima
Foto: Air Serbia

NAJNOVIJE INFORMACIJE pratite na kuriru

UŽIVO KORONA: 171 zaražen, 22 nova slučaja NAJKRITIČNIJA NEDELJA! Ukida se prevoz zabranjen boravak u parkovima

Društvo -

Dosad registrovan samo jedan smrtni slučaj u Srbiji, među zaraženima i medicinsko osoblje

SRBIJA - Republici Srbiji je do 18 časova 21. marta 2020. godine registrovan ukupno 171 potvrđeni slučaj COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 21. marta 2020. godine testirani su uzorci 48 osoba od kojih je 22 pozitivno i 26 negativno na novi korona virus.

Od 22 potvrđena slučaja od poslednjeg izveštaja, njih 17 je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih pet ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

Do 18 časova 21. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirane su ukupno 672 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

foto: Air Serbia

Od četrnaest potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih devet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih pet ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima. Do 8 časova 21. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirane su ukupno 624 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U Srbiji je nažalost registrovan i jedan smrtni slučaj što govori koliko ovaj virus može biti fatalan.

foto: Covid19.rs

Sve najnovije informacije pratite na Kuriru iz minuta u minut i čuvajte se!

21.00 - U užičkom kraju potvrđen je još jedan slućaj infekcije korona virusom, treći po redu za poslednjih tri dana.

20.10 Kineski stručnjaci stigli u Beograd

18.00 - Devet zdravstvenih radnika u Nišu ima koronavirus.

17.00 - Nove pooštrene mere. Vlada Srbije je saopštila da je na današnoj sednici donela nove mere radi sprečavanja širenja korona virusa: obustavlja se gradski prevoz na teritoriji Srbije i ta odluka stupa na snagu večeras u 20.00 časova. Ta odluka se ne odnosi na taksi prevoz, putnička vozila (sopstveni prevoz) i na prevoz za zaposlene. Za sve građane koji tokom vanrednog stanja moraju da rade na radnom mestu, ili ne mogu da rade od kuće, biće organizovan prevoz, o čemu će biti naknadno obavešteni.

Takođe, zabranjuje se rad svih objekata i lokala unutar tržnih centara izuzev samoposluga, prodavnica hrane i apoteka. Zabranjuje se boravak u svim parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport, večeras od 20.00 časova.

14.41 - Ne zaboravite da operete ruke i to ovako!

14.03 - Važno za Beograđane!

13.32 - Počela proizvodnja sredstva za dezinfekciju javnih površina. U Bajmoku je počela proizvodnja sredstava za dezinfekciju javnih površina i objekata, odnosno rastvora koji Svetska zdravstvena organizacija preporučuje kao najefikasnije u uništavanju virusa korona - natrijum-hipohlorit. Proizvodnja tog rastvora počela je na inicijativu gradonačelnika Subotice Bogdana Labana.

13.15 - PKS objavila kontakte 105 prevoznika za prevoz radnika. Privredna komora Srbije (PKS) objavila je kontakte 105 prevoznika iz 69 gradova i opština u Srbiji kojima privrednici mogu da se jave i organizuju vanlinijski prevoz radnika u uslovima vanrednog stanja.

PKS je formirala kriznu grupu za prevoz i stupila u kontakt sa lokalnim samoupravama i prevoznicima, navodi se na sajtu Komore, iz koje apeluju na prevoznike da u aktuelnoj situaciji ne povećavaju cene prevoza. Spisak će se, kako dodaju, redovno ažurirati.

12.51 - U srpskim sredinama na KiM nema zaraženih korona virusom. Na severu Kosova i srpskim sredinama južno od Ibra, zasad nema zaraženih koronavirusom, a svi uzorci pacijenata za koje se sumnjalo da su zaraženi stigli su jutros sa Instituta Torlak i negativni su, izjavio je epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Aleksandar Antonijević. On je za Radio Kosovska Mitrovica potvrdio da je do sada u tom Zavodu testirano 28 uzoraka, od toga 20 na sezonski grip i osam na koronavirus.

11.40 - PREDSEDNIK VUČIĆ OGLASIO SE NA INSTAGRAMU: Čekamo vas, dragi, čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo

11.38 - Radnje i kafići po Beogradu već se zatvaraju...

11.33 - Ovi ljudi ne shvataju ozbiljno opasnost koja nam preti.

11.29 - Pred nama je najkritičnija nedelja.

11.00 - U KC Vojvodine DVA PACIJENTA U TEŠKOM STANJU. U KCV je hospitalizovano sedam pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa. Kod dva pacijenta, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije i oni se nalaze u veoma teškom opštem stanju, dok je opšte stanje preostalih obolelih pacijenata zadovoljavajuće. Kod svih pacijenata se sprovodi 24 časovni monitoring i intenzivno lečenje. S.S.

10.00 - Pogledajte broj zaraženih u Srbiji i regionu.

foto: Infografika/ Mondo
foto: Infografika/ Mondo

09.50 - PENZIONERI, PAŽNJA! KOMPLETAN SPISAK PRODAVNICA ZA STARIJE OD 65 GODINA: Ove trgovine će raditi u nedelju od 4 do 7 sati

09.47 - PRAVE SE KOL CENTRI ZA STARIJE OD 65 GODINA U SVAKOJ OPŠTINI Stefanović: Dotle mogu da se obrate za pomoć na ovaj broj

08.26 - Pomoć iz Kine krenula za Srbiju!

08.20 - Od večeras u Loznici: ZABRANJEN RAD KAFIĆA I FRIZERSKIH SALONA! Zabranjuje se na celoj teritoriji grada Loznice rad svih ugostiteljskih objekata izuzev onih koji pružaju usluge smeštaja i prenoćišta do daljeg, a najduže do prestanka vanrednog stanja, naredba je Gradskog štaba za vanredne situacije.

Takođe je zabranjen i rad svih frizerskih i kozmetičkih salona i objekata u kojima se priređuju zabavne igre, odnosno igraonica. Naredba je stupila na snagu od trenutka donošenja, odnosno nakon završetka sinoćne sednice, oko 20 časova.

08.16 - Ovo je najnoviji bilans korona virusa u svetu.

foto: Printscreen covid19.rs

08.14 - Mole se državljani Srbije koji žive u inostranstvu da ne kreću ka Srbiji i ostanu u zemlji boravišta.

08.00 - U Republici Srbiji je do 8 časova 21. marta 2020. godine registrovano ukupno 149 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 21. marta 2020. godine testirani su uzorci 38 osoba od kojih je 14 pozitivno i 24 negativno na novi korona virus.

foto: Printscreen covid19.rs

07.55 - Evo kakvo je stanje jutros širom sveta.

07.50 - U Srbiji danas sve staje!

07.45 - Brnabić: Danas zatvaranje kafića, restorana i tržnih centara. Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je sinoć, posle konsultacija s predsednikom Aleksandrom Vučićem, da je odluka da se ide na još restriktivnije mere.

Tako će, kako je rekla u uključenju u emisiju "Oko" na RTS, zatvaranje kafića, restorana i tržnih centara, nastupiti večeras u 20 sati, a ne u nedelju kako je prvobitno najavljeno. Pored toga, rekla je premijerka, dogovorili su se i da Vlada danas usvoji odluku zabrane okupljanja više od pet ljudi.

07.40 - Među zaraženima i medicinari sa prve linije fronta.

07.39 - Još dvoje zaraženih na Kosmetu.

07.30 - Radna subota za osnovce, TV nastava počinje i ovog jutra u 8! Pratite TV školu na Kuriru!

07.25 - Dobro jutro, dragi čitaoci Kurira! Ne zaboravite sledeće pravila!

foto: AMG

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track