PODGORICA ŠALJE GRAĐANE U SRBIJU, ALI SAMO NA LEČENJE: Najteže slučajeve prevoze avionom i helikopterom
Foto: Profimedia

odlukom srpske vlade

PODGORICA ŠALJE GRAĐANE U SRBIJU, ALI SAMO NA LEČENJE: Najteže slučajeve prevoze avionom i helikopterom

Društvo -

PODGORICA - Ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević izjavio je danas da građani te zemlje mogu da uđu u Srbiju samo sa uputom za lečenje u određenoj medicinskoj ustanovi.

"U prethodnih nekoliko dana imali smo situaciju gde su ljudi vraćeni sa granice Crne Gore i Srbije, ali jasno je bilo uputstvo od strane Vlade Srbije da građani Crne Gore i ostalih država trenutno ne mogu da uđu u Srbiju", rekao je Milošević za TV Vijesti.

On je rekao da je za vreme vanrednog stanja od 15.marta do 15.maja bila dobra saradnja sa nadležnim institucijama u Srbiji koje su hitne slučajeve odobravali i veruje da će tako biti i ovog puta. Kako je rekao, Vlada Srbije će danas propisati bliže uslove o boravku crnogorskih gradjana koji imaju potrebu za lečenjem u Srbiji.

“Zamolio bih sve građane da sačekaju par dana. Ako je neki hitan slučaj da se jave Ambasadi Crne Gore u Srbiji”, rekao je on.

Ambasador je objasnio da “mi tražimo od Ministarstva zdravlja saglasnost, oni nas upućuju na komisiju koja je formirana, i ta komisija odobrava ulazak naših građana kojima je dolazak hitno potreban”.

“Svi ostali, turisti ili oni koji imaju imovinu u Srbiji, ne mogu ovog momenta ući u Srbiju, jer će biti vraćeni s granice”, rekao je Milošević.

“Što se tiče helikoptera i malih aviona za prevoz bolesnika uz određenu dokumentaciju Kliničkog centra Crne Gore obezbeđuje se let do Beograda bez obzira na tešku situaciju – jer je većina bolnice u Beogradu pretvorena u KOVID-bolnice i vrlo je teško obezbediti uslove i izbegavaju se hospitalizacije i za njihove građane (Srbije)”, rekao je Milošević.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track