OTVARAJU SE GRANICE: Evo šta kažu građani Srbije o odlasku u Crnu Goru na more! A vi? (ANKETA)
Foto: Youtube/TV Vijesti

I DA, I NE

OTVARAJU SE GRANICE: Evo šta kažu građani Srbije o odlasku u Crnu Goru na more! A vi? (ANKETA)

Društvo -

Najavu Crne Gore da će večeras u ponoć otvoriti granicu sa Srbijom, građani Beograda u razgovoru za Tanjug vide kao priliku da se iskoristi još malo leta i ode na more, ali nije mali broj i onih koji kažu da to ne žele zbog političkih odnosa, ali i straha od korone u drugoj zemlji, kao i zbog nedostatka novca.

Sagovornici koji su istakli da sada ne bi išli u Crnu Goru, kao glavne razloge navode politička zbivanja, koronu, ali i loš smeštaj i cene, dok oni koji su se potvrdno izjasnili za posetu susedima, uglavnom dodaju da PCR test, kao i dodatni uslovi za ulazak, ne predstavljaju prepreku.

Tako jedan od sagovornika smatra da bi PCR testiranje bilo jednostavno i brzo i da u finansijskom smislu ne bi predstavljao problem, dok drugi smatraju da nije lako odvojiti novac za testiranje za celu porodicu, te da bi i pored dobre volje da idu u Crnu Goru, taj put u ovom trenutku odložili.

"Išla bih rado zato što imamo rodbinu tamo, to čekamo celo leto, ali uslovi predstavljaju problem, ako treba da platim PCR test za supruga, dete...", ukazuje sagovornica Tanjuga.

Dve studentkinje kažu da bi sada išle na crnogorske primorje, ali i da problem predstavlja kraj raspusta, epidemija, ali i politički odnosi, zbog kojih, kako kaže jedna od njih, ne bi dobila dozvolu od roditelja da poseti susede.

Sagovornici Tanjuga uglavnom smatraju da se epidemija nije još sasvim "stišala", a jedan od njih kaže i da "jedno leto može da se žrtvuje zbog sigurnosnih razloga".

Mužicar koga je naša ekipa zatekla u Knezu napominje da je "sve toliko nenormalno i ludo i da čovek ne treba uopšte da se izjašnjava, te da samo treba da čeka da sve ovo prođe".

Pojedini mladi imali su jasan stav da im finansije predstavljaju veliki prepreku, kao i nedostatak vremena.

"Išao bih, nema nikakvih problema što se tiče političke situacije, ali zbog obaveza na fakultetu ne možemo da idemo", kaže dvadesetogodišnjak, dok drugi kao argument navode da nemaju finansijskih uslova za putovanje, te da će put van Srbije do daljeg odložiti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track