PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Društvo -

Pregled najvažnijih vesti za utorak 29. septembar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

VUČIĆ U BEOGRADU NA VODI: Ponosan sam na naše najveće gradilište, do Svetog Nikole 2021. biće završena kula

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik kompanije Eagle Hills Muhamed Alabar obilaze završne radove na izgradnji objekta Galerija Belgrade, u okviru projekta Beograd na vodi.

foto: Adria Media TV

VUČIĆ POSLE OBILASKA BEOGRADA NA VODI: Mandatar u narednih nekoliko dana

SAHRANA MAJORA DEJANA KRSNIKA: Supruga i sin neutešni, prijatelji i kolege iz Vojske Srbije ispraćaju ga na večni počinak KURIR TV

Major Dejan Krsnik (49), tragično nastradali pilot u nesreći kod Malog Zvornika, sahranjen je danas na Novom Bežanijskom groblju, a porodica i prijatelji su se okupili da ga isprate na večni počinak.

foto: Nemanja Nikolić

POSLEDNJI POZDRAV KAPETANU ZVONKU: Sahranjen pilot Vasiljević, poginuo iznad rodnog sela, tuga u Donjoj Borini (FOTO)

Veliki broj prijatelja, familije, komšija iz Donje Borine, kolega, oficira i podoficira, pripadnika naše ratne avijacije i protivvazdušne odbrane, rukovodstvo malozvorničke opštine, ali i žitelji, okolnih mesta, okupio se ispred njegove porodične kuće u Donjoj Borini da poslednji put isprati pilota kapetana prve klase Zvonka Vasiljevića, koji je nastradao pre četiri dana prilikom pada vojnog aviona MIG-a 21 u susednoj Brasini, u svom zavičaju.

foto: Kurir/T.Ilić

POKUŠANA OTMICA SRPSKOG DEČAKA KOD OBILIĆA: Nepoznate osobe pokušale na silu da ga uvuku u crveni auto, evo kako im se otrgnuo

Nepoznate osobe fizički su danas napale dečaka Martina V. u selu Plemetini kod Obilića, koji se iz škole vraćao kući. Njegov otac Predrag sumnja da se radi o pokušaju otmice.

foto: Youtube Printscreen

MINISTARSTVO TURIZMA UPOZORAVA: Ako putujete posle 1. oktobra, obratite pažnju da li agencija ima licencu i garanciju putovanja

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je danas preporuku, namenjenu osobama koje nameravaju da putuju, da od 1. oktobra obrate pažnju na to da li turistička agencija, koja je organizator putovanja, poseduje licencu i propisanu garanciju putovanja.

foto: Promo

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: Udvostručio se broj zaraženih, danas ih je 65, preminuo 1 pacijent

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 65 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 7.315 testiranih uzoraka. Prema novim podacima Ministarstva zdravlja, u proteklom danu preminula je jedna osoba. Na respiratorima je 20 osoba, koliko ih je bilo i juče.

foto: Printscreen

PREMINULA ISIDORA ŽEBELJAN! Bila je najmlađi akademik u Srbiji!

Posle duge bolesti preminula je u 54 godini kompozitorka i redovna članica SANU Isidora Žebeljan.

foto: Dado Đilas

MALAGURSKI I FILMSKA EKIPA PUŠTENI IZ POLICIJE: Došli da snimaju film o Milu pa završili 4 sata na saslušanju!

Filmski tim Borisa Malagurskog, nakon hapšenja i četvoročasovnog saslušavanja u podgoričkom Centru za bezbednost, pušten je da nastavi snimanje filma "Crna Gora: Podeljena zemlja", objavljeno je danas Malagurski na Tviteru.

foto: Twitter / Boris Malagurski

EKSKLUZIVNO NA KURIRU: Pogledajte snimak hapšenja drugog osumnjičenog za silovanje mladića (19) u Beloj Crkvi

N. M. (21) iz Pančeva i još jedan mladić uhapšeni su zbog sumnje da su napali mladića (19) u Beloj Crkvi.

foto: Kurir

KOBNA GREŠKA STRAHINJINOG UBICE: Iako je zanat ispekao na RATIŠTU, Lovrenović zaboravio KLJUČNU STVAR!

Milivoje Lovrenović (50), osumnjičen za likvidaciju Strahinje Stojanovića, još izmiče istražiteljima, ali njegovo angažovanje i način egzekucije pokazuje da su ubice koje su sticale iskustvo na ratištima u SFRJ i dalje na ceni.

foto: Mondo/Anja Konstantinović, Privatna Arhiva

RAT DVE SILE NA KAVKAZU MOGAO BI DA DOVEDE DO JOŠ VEĆE KATASTROFE: Ako Azerbejdžan ostvari svoje pretnje, sledi novi ČERNOBILJ

Žestok sukob u Nagorno-Karabahu bi mogao da dovede i do nuklearne katastrofe.

foto: EPA/Profimedia

POTRESNA ISPOVEST DR NADE MACURE: Odvojili su je od majke kad je imala godinu dana, maćeha je othranila, a o ljubavi sa MLAĐIM muškarcem kaže NIKAD VIŠE...

Osim što voli svoj posao, njena opsesija su moda, mobilni telefoni i društvene mreže, na kojima ima 15 lažnih profila. Ne vredi, postoji samo jedna Nada Macura

foto: Nemanja Nikolić

SILNI NOVAK SAMLEO ŠVEĐANINA: Đoković se poigravao sa Imerom i pokazao da je na Rolan Garos došao po trofej (VIDEO)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sigurno je započeo napad na Rolan Garos, savladavši u prvom kolu Šveđanina Mikaela Imera 6:0, 6:2, 6:3.

foto: EPA/Ian Langsdon

UEFA ODLUČILA: Zvezda ipak ne ide u Jermeniju! Evo gde će crveno-beli odmeriti snage sa Araratom

Utakmica između fudbalera Crvene zvezde i jermenskog Ararata u kvalifikacijama za Ligu Evropa igraće se u četvrtak na "GSP" stadionu u Nikoziji, odlučila je danas Evropska fudbalska unija (Uefa).

foto: Starsport©

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track