Najnovije vesti

NE NAZIRE SE KRAJ BORBE SA VIRUSOM: Doktorka Marija upozorava da nas trenutno samo jedna stvar može spasti od kovida
Foto: Zorana Jevtić

skok u broju hospitalizovanih pacijenata

NE NAZIRE SE KRAJ BORBE SA VIRUSOM: Doktorka Marija upozorava da nas trenutno samo jedna stvar može spasti od kovida

Društvo

Direktorka KBC Bežanijska kosa Marija Zdravković izjavila je da trenutno ne postoji ni jedno istraživanje koje može pokazati kad će korona virus biti pobeđen i naglasila da je najvažnije pridržavati se zaštitnih mera i da je najopasnije verovati da virus nije opasan.

- Na internetu se mogu naći snimci gde pojedinci govore o teorijama zavere i o tome da je kovid-19 izmišljena bolest i da brojevi obolelih i preminulih koji se objavljuju nisu tačni. To mogu da pričaju samo ljudi koji nisu videli muke bolesnika sa koronom i pravu sliku bolesti - rekla je kardiolog Zdravković za "Politiku". 

Doktorka je dodala da KBC "Bežanijska kosa" beleži skok u broju hospitalizovanih pacijenata u poređenju sa prethodnom nedeljom, najmlađi pacijent ima 19, a najstariji 93 godine, tako da prema njenim rečima više ne postoji pravilo i svi treba da izbegavaju velike skupove.

Objasnila je i da je reakcija na korona virus individualna i da je osnovni mehanizam borbe protiv bolesti "jak imunitet" pa su najugroženiji građani koji imaju poremećen imunitet zbog drugih oboljenja ili loše ishrane, stresa ili umora.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Zorana Jevtić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...