Najnovije vesti

OTKAZ VASPITAČICI KOJA JE MALTRETIRALA DETE U VRTIĆU NA VOŽDOVCU: Neki roditelji ispisuju decu, drugi prete krivičnim prijavama
Foto: printscreen

POSLE OBJAVLJIVANJA SKANDALOZNOG SNIMKA

OTKAZ VASPITAČICI KOJA JE MALTRETIRALA DETE U VRTIĆU NA VOŽDOVCU: Neki roditelji ispisuju decu, drugi prete krivičnim prijavama

Društvo

Vaspitačica koja je na skandaloznom snimku iz beogradskog vrtića "Zamak" na kome se vidi kako maltretira jedno dete dobila je otkaz. Ovo je saopšteno roditeljima na sastanku koji je vlasnik vrtića sazvao večeras sa roditeljima.

Po završetku roditeljskog sastanka,na kojem je medijima bio zabranjen pristup, roditelji uglavnom nisu želeli da komentarišu šta se dešavalo iza zatvorenih vrata. Milena, majka dvogodišnje devojčice koja ide u ovaj vrtić otkrila je za Kurir neke detalje.

1 / 5 Foto: Nemanja Nikolić

- Moje dete je bilo prezadovoljno sa tom vaspitačicom i obožavala je. S obzirom da ona neće više da radi ja ću svoje dete da ispišem iz ovog vrtića.

Oko 70 odsto roditelja podrđalo je rad ove predškolske ustanoveu i žele da njihova deca i dalje ostanu u vrtiću. Međutim, ima i pojedinaca koji su rekli da su nezadovoljni, a neki su čak pretili i krivičnim prijavama.

Roditelji deteta koje je na snimku nisu prisustvovali sastanku, jer je mališan trenutno bolestan, rekla je Milena.

Da podsetimo ceo slučaj je pokrenut posle objavljivanja snimka na kome se vidi kako devojka, za koju se najpre verovalo da je vaspitačica,a onda se ispostavilo da se u vrtiću ona vodi kao spremačica, s drži na podu trogodišnjeg dečaka, koji navodno boluje od blažeg oblika autizma, a zatim ga grubo sa obe ruke diže u vazduh, na silu mu gura cuclu u usta.

Za Kurir je svedočila majka N. V. (33) iz Beograda, nakon što su u javnost isplivali stravični snimci navodnog zlostavljanja dece u ovoj PU.

- Moja četvorogodišnja ćerka je oko godinu dana išla u vrtić ‘Zamak’ na Voždovcu, jer su se reklamirali kao besplatna predškolska ustanova, a nakon trauma koje je doživela tamo morala je da posećuje psihologa godinu dana!

Dešavale su se scene gde su vaspitači nasilno držali decu, zavrtali im uši i ruke, vukli ih za kosu i izbacivali napolje ako se neko rasplače, a postojala je i posebna prostorija u koju su mališani išli po kazni, rekla je ova majka.

 Kurir.rs/J.P.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...