PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Društvo -

Pregled najvažnijih vesti za utorak, 25. maj. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

VUČIĆ NA OTVARANJU EVROPSKOG ROMSKOG INSTITUTA: Neću da govorim o njihovoj ranjivosti, već o potencijalu! Zaposlićemo 100 Roma

Iako smo na ovim prostorima naučIli da se borimo protiv drugih, protiv različitosti, a za sopstveni ekskluzivitet, srećan sam što danas možemo da se borimo za inkluziju Roma, za različitost i poštovanje svih drugačijih od onih koji su većina, poručio je predsednik Aleksandar Vučić i najavio da će 100 mladih Roma biti zaposleno u javnoj administraciji.

tanjug live
foto: Printscreen/Tanjug

NAJNOVIJE KORONA BROJKE: Danas 414 novozaraženih, preminulo 13 pacijenata

U Srbiji u prethodna 24 sata na korona virus testirano je 10.903 građana od kojih je 414 novozaraženih.

kovid statistika
foto: Printscreen/covid19.rs

PRESEK PO GRADOVIMA: U Beogradu još 72 novozaražena, u Novom Sadu 24, a u ostalim mestima manje od 20

Prema poslednjim informacijama u Beogradu je registrovano još 72 nova slučaja korona virusa od ukupno 414 koliko ih je u Srbiji.

Loznica, korona
foto: T.Ilić

KAKO DA SE PRIJAVITE ZA 3.000 DINARA ZA VAKCINISANE: Evo ko neće morati da popunjava prijavu i do kada novac leže na račun

Svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Srbiji do 31. maja imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara.

vakcinacija, dinari
foto: Kurir/T.S., Shutters, Shutterstock/Maja Marjanovic

SRBIN ISKASAPIO ŽENU NASRED ULICE: Dete gledalo krvavi zločin kroz prozor! UŽAS U FRANCUSKOJ

Srpski državljanin L. B. (23) uhapšen je u Francuskoj zbog sumnje da je u noći između nedelje i ponedeljka ubio svoju suprugu Stefani di Vinčenco (22) i to u blizini policijske stanice, a zločinu je, kako prenose mediji, prisustvovalo i njihovo maloletno dete.

Francuska, ubistvo, L.B., Stefani di Vinčenco
foto: printsreen tfi

ODREĐEN PRITVOR ZA LAŽNOG HIRURGA I NJEGOVU MAJKU: Sava ostaje iza rešetaka da ne bi uticao na svedoke

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana maseru iz Batajnice Savi Kneževiću (23) i njegovoj majci Danijeli (49), osumnjičenima za nardilekarstvo, kojim je narušeno zdravlje sedam osoba.

Sava Knežević
foto: Printscreen

DETALJI HAPŠENJA ČLANOVA KAVAČKOG KLANA U SLOVENIJI: 3 godine trgovali drogom i oružjem! Robu prevozili u specijalnim automobilima

Pošto je na svetlo dana izašla vest o tome kako je kriminalni klan Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, danas je u velikoj akciji slovenačke policije uhapšeno nekoliko desetina članova slovenačkog dela međunarodne kriminalne grupe kavačkog klana.

PENAL DRAMA REŠILA OSVAJAČA KUPA: Crveno-beli nakon RULETA savladali Partizan i osvojili toliku čekanu DUPLU KRUNU! VIDEO

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije pošto su posle boljeg izvođenja penala bili bolji od večitog rivala Partizana.

Zvezda, Kup
foto: Starsport

NOVAK KROZ OSCILACIJE DO ČETVRTFINALA: Đoković slavio nad Moraingom i plasirao se u naredno kolo turnira u Beogradu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Nemca Matsa Morainga sa 6:2, 7:6 i plasirao se u četvrtfinale turnira "Belgrade open".

Novak Đoković
foto: Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja