PREMIJERKA BRNABIĆ: Srbija će se 2023. godine vratiti na mapu banjskog turizma
Foto: Printscreen RTS

nepravedno odsutni

PREMIJERKA BRNABIĆ: Srbija će se 2023. godine vratiti na mapu banjskog turizma

Društvo -

Srbija je nepravedno odsutna sa svih evropskih lista za banjski turizam, kazala je danas premijerka Ana Brnabić dodajući da će se to promeniti do 2023. godine.

Brnabić je u Ovčar Banji, na pitanje novinara da li ćemo dozvoliti da termalne vode, po kojima smo među najbogatijim zemljama, samo tako odu, kazala da smo ranije bili čuveni po banjskom turizmu i da su našu zemlju posećivali ljudi iz Evrope.

"Posebno od devedesetih, prvo zbog svih sukoba nije bilo moguće investirati u banje, posle 2000-tih niko nije bio zainteresovan da to popravi ili privatizuje, nije bilo želje i samo smo padali i banje su padale u zaborav", kazala je premijerka.

Ističe da se sada sve to menja i da to vide građani, investitori i domaći i strani i da se banjski turizam polako razvija.

Navodi da se sve više vaučera daje svake godine, a da se uglavnom iskoriste u našim banjama.

"Vraćamo se našem banjskom turizmu, to će nas do 2023. godine ponovo vratiti na mapu banjskog turizma, a kako budemo dizali jednu po jednu banju, to će sve više biti prihoda za državu, ali i za lokalne samouprave i građane", kazala je Brnabić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track