Najnovije vesti

METEOROLOG ĐURIĆ DAO DUGOROČNU PROZNOGU ZA DECEMBAR! Evo da li će za Novu godinu i Božić biti MRAZA I SNEGA
05:08

METEOROLOG ĐURIĆ DAO DUGOROČNU PROZNOGU ZA DECEMBAR! Evo da li će za Novu godinu i Božić biti MRAZA I SNEGA

VREME

METEOROLOG ĐURIĆ DAO DUGOROČNU PROGNOZU ZA DECEMBAR! Evo da li će za Novu godinu i Božić biti MRAZA I SNEGA

Društvo
21:35h

Iako je nezahvalno dati prognozu vremena za period duži od deset dana, meteorolog Đorđe Đurić kaže da u narednom periodu možemo da računamo na vrlo promenljivo vreme.

On je naglasio da nas tokom prvih desetak dana decembra ne očekuju neke ekstremne pojave, a da ćemo za Božić i Novu godinu imati vremenske prilike u skladu sa kalendarom.

"Kada sagledamo prosek u prethodnim decenijama, uglavnom na nekih deset godina dolaze tri do četiri snežne zime. Nadamo se da će nas Nova godina obradovati sa snežnim pokrivačem", ocenio je Đurić i dodao da ledene dane sa temperaturama ispod 0 stepeni čitavog dana nećemo imati u nižim predelima u narednom periodu.

To ne znači, kako je dodao, da neće biti jutarnjih mrazeva.

Što se tiče prognoze za naredne dane, Đurić kaže da će izgledati ovako:

"Nakon poslednjeg zahlađenja, imaćemo otopljenje narednih dana. U petak imamo novo zahlađenje sa padavinama, kišom, koja će na planinama preći u sneg, da bismo za vikend imali slične prilike današnjim. Bitno je da će vreme uglavnom oscilirati oko svog srednjeg stanja, pa nas prvih dana decembra očekuje vreme u skladu sa kalendarom", naveo je Đurić i dodao da će tokom srede i četvrtka biti osetno toplije sa temperaturama preko 10 stepeni C, sa jakim vetrom na jugozapadu.

Đorđe Đurić
foto: Kurir TV

Kada je reč o padavinama, kaže da je noćas prvi sneg pao u nižim delovima južne i zapadne Srbije.

"Beograd i Vojvodina, kao i veći deo severa zemlje, ostao je bez snega u skladu sa prognozom. Na prvi sneg ćemo morati i dalje da čekamo", nagovestio je sagovornik Kurir televizije.

Prema njemu, snežni pokrivač će biti primetan nu višim predelima zemlje, ali i nižim delovima zapadne Srbije, u Užicu, Ivanjici, Arilju...

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja