KOLEGINICE, AKO ŽELITE 9 ILI 10, SIMULIRAJTE ORALNI SE*S NA BANANI! Jezivo svedočenje studentkinje Pravnog o ponašanju profesora
Foto: Zorana Jevtić, Shutterstock

serijal kurira! Neke mračne tajne s naših fakulteta (2)

KOLEGINICE, AKO ŽELITE 9 ILI 10, SIMULIRAJTE ORALNI SE*S NA BANANI! Jezivo svedočenje studentkinje Pravnog o ponašanju profesora

Društvo -

Ovo tvrdi bivša studentkinja Pravnog fakulteta u Beogradu, koja za Kurir otkriva i šemu po kojoj pojedini predavači te visokoškolske ustanove vrbuju mlade koleginice za seks

Jedan profesor mi je tokom ispita tražio da odradim oralni performans na banani da bih dobila veću ocenu, tvrdi za Kurir bivša studentkinja Pravnog fakulteta u Beogradu (ime i prezime poznato redakciji). Ona je samo jedna od nekoliko osoba koje su se javile Kuriru da potvrde jednu od mračnih tajni da pojedini profesori Pravnog fakulteta iznajmljuju stan u koji privode studentkinje da bi seksom zaradile ocenu, a o čemu smo već pisali.

- Profesor je od koleginica i mene tražio, bukvalno je insistirao, da tokom ispita odradimo oralni performans na banani. Rekao je: „Koleginice, ako želite veću ocenu, desetku ili devetku, morate da odradite oralni performans na banani!“ Njega je to uzbuđivalo i stvarno je onima koje to urade davao veću ocenu. A sve je to perfidno radio pod izgovorom da je to test, govoreći „da je jedna od definicija inteligencije brzina snalaženja u neprijatnoj situaciji“. Time je pravdao svoje perverzne zahteve - rekla je naša sagovornica.

Razrađena šema

Ona je otkrila i šemu po kojoj nekoliko profesora te visokoškolske ustanove vrbuju mlade koleginice za seks.

Pravni fakultet
foto: Zorana Jevtić

- Na početku prve godine krene priča da se organizuju žurke i studenti koji hoće plate po 1.000 dinara. Taj novac sakuplja neko od profesorovog poverenja, a nekad čak on sam. Od tog novca on iznajmi stan u blizni fakulteta, gde se održavaju žurke, često kao maskenbali. Sve to bude kao diskretno, ali se onda tu studenti iznapijaju, krenu da se vataju i dođe do svega i svačega - priča naša sagovornica i dodaje da su druga opcija vrbovanja bile ekskurzije.

Ekskurzije

- Taj jedan profesor vodio je studente u inostranstvo. Kada oformi grupu, on ide besplatno, a uveče su se i tamo pravile žurke, koje su se pretvarale u orgije. Neki su se čak jednom i ispovređivali u sado-mazo igrama. Svi oni koji pristanu da budu deo onoga što profesor želi i budu bliski s njim, dobijaju prolazne ocene i kod njega, ali i na drugim predmetima, kod njegovih drugara! Dogovor je da, kada izađu na ispit, ma koja god pitanja izvuku, odgovaraju na ona koja im profesor prethodno da - priča bivša studentkinja.

Prema njenim tvrdnjama, jednog od profesora Pravnog fakulteta bije glas da je navodno biseksualac:

- On je mnogo voleo dečake. Pikirao je uvek visoke, krupne, nabildovane. Vrbovao je te lepe, slatke momke, to ga je uzbuđivalo, i oni su kod njega imali najbolje ocene, ali radio je to i s devojčicama - kaže ona uz ocenu da te profesore predatore „uzbuđuje da koriste autoritet koji imaju na fakultetu i tu moć demonstriraju nad studentima“.

- Na te ucene, kompenzacije i zavođenja neki studenti i studentkinje pristaju zaista iz straha, a drugi iz želje da dobiju veće ocene i lakše prođu fakultet - zaključila je naša sagovornica.

O načinu na koji pojedini profesori pletu predatorsku mrežu oko studenata pričala nam je i druga devojka (ime i prezime poznato redakciji) koja studira na Pravnom.

Stan pored faksa

- Nekoliko profesora zajedno iznajmljuje stan koji se nalazi u blizini fakulteta. Oni devojke najpre pozivaju na žurke, tamo se pije. Potom ih odvode u te stanove, nekad ih i menjaju. Bude tu i orgija. A i ako je jedna devojka samo s jednim profesorom, on joj dalje sređuje ocene, prosto prosledi njen indeks drugim profesorima „pajtosima“. Onda i oni upisuju ocene istoj devojci. Tako se menjaju. Usluge čine jedni drugima međusobno, drugarski. Svaki upisuje ocenu devojci koja je bila s kolegom, i obrnuto - ispričala je naša sagovornica.

Podsetimo, prema istraživanju Viktimološkog društva, svaki peti student u Srbiji doživeo je neki oblik seksualnog nasilja na fakultetu. Sudeći po svedočenjima naših sagovornica, Pravni prednjači po ovakvim radnjama, jer iako većina profesora na ovom fakultetu časno i stručno radi svoj posao, pojedinci zloupotrebljavaju položaj.

Kurir ni juče nije dobio komentar Pravnog fakulteta povodom svih ovih navoda.

U specijalu posvećenom ovoj temi, Kurir će narednih dana razotkrivati neke mračne tajne pojedinih fakulteta i grozote koje su se tamo dešavale studentkinjama i studentima, a o kojima svi ćute, mahom zbog sramote.

REAGOVANJA

Slavica Ðukić Dejanović

  • Svaka žena mora da ima seksualnu slobodu. Ako na bilo kojoj instituciji visokog obrazovanja ima osnovanih razloga da sumnjamo da se uskraćuju prava žena, organi istrage i tužilaštvo treba da urade svoj posao. Naše je da osudimo i sačekamo primenu zakona koji je sada striktan i jasan i treba da bude pravičan.

Vojislav Šešelj

  • Znalo se za tu đubrad i dok sam ja bio na fakultetu. Jednog od profesora tamo sam uhvatio kako naplaćuje ispituje, a i tad je bilo tračeva da napastvuju studentkinje. To je bilo pre 20 godina i pričalo se da neki profesori ucenjuju studentkinje i od njih traže usluge za ocenu. To je za najtežu osudu! To treba sve pročistiti!

Zorana Mihajlović

  • Apsolutno je neprihvatljiv i za svaku osudu bilo kakav oblik nasilja nad ženama i devojčicama - od fizičkog, psihološkog pa do seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja. Očekujem da nadležne institucije ispitaju iznete navode i da počinioci snose posledice i preuzmu odgovornost za svoja nedela. Država je izmenila Krivični zakonik, uvedena su nova krivična dela, između ostalih proganjanje i polno uznemiravanje. Stid, sramota i osećaj krivice odvraćaju žene od toga da prijave nasilje a ono što svaka žena i devojčica mora da zna jeste da je odgovornost za nasilje isključivo na nasilniku i da one ne mogu biti krive.

Vladimir Ðukanović

  • Ukoliko je to zaista istina, to je za zatvor. Voleo bih da se to procesuira ako je tako kako ste napisali. Uvek je bilo tih tvrdnji i dok sam ja studirao, ali nikada konkretnih dokaza.

Brankica Janković

  • Svaka vest u kojoj se pojave informacije o seksualnom nasilju ili polnom uznemiravanju je zabrinjavajuća i zahteva adekvatnu reakciju nadležnih organa. Zakonodavni okvir daje punu zaštitu dostojanstvu i fizičkom integritetu lica, ali neophodno je uspostaviti mnogo veći odnos poverenja između žrtve i nadležnih institucija i osnažiti žrtve da prijave. Naš zakonodavni okvir sasvim jasno zabranjuje različite oblike neželjenog ponašanja u sferi polne slobode i zbog toga pozivam studentkinje/studente da nam se u takvim slučajevima obrate pritužbom.

Vesna Stanojević

  • Strašno je da se tako nešto dešava na jednom renomiranom fakultetu, a još strašnije što svi ti slučajevi možda nikad neće dobiti epilog. Bojim se da ne bude sve zataškano. Te predatore treba lečiti i udaljiti ih sa rada sa studentima. Neke devojke ćute jer su prinuđene, a neke to rade iz ličnog interesa. To je javna tajna koja nikad ne ispliva. U zemlji u kojoj patrijarhat vlada bez konkurencije, te se stvari, nažalost, dozvoljavaju.

Kurir.rs/ Suzana Trajković

Bonus video:

01:32

STRAH JE GLAVNI UZROK MOBINGA! Pojedini zaposleni ga godinama TRPE, a ovo su jasni ZNACI da vas šef zlostavlja! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track