NIJE MU 1. PUT DA NAM RADI IZA LEĐA! Princ Vladimir zgranut slučajem Bajdenov sin! Princ Aleksandar nije glava Karađorđevića FOTO
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić, Printscreen/Facebook

govori U IME OGRANKA KRALJEVIĆA ANDREJA! KRALJEVSKA SAGA SE NASTAVLJA

NIJE MU 1. PUT DA NAM RADI IZA LEĐA! Princ Vladimir zgranut slučajem Bajdenov sin! Princ Aleksandar nije glava Karađorđevića FOTO

Društvo -

Nažalost, ovo nije prvi, pa čak ni drugi put da Princ Aleksandar deluje iza leđa ostalih članova porodice Karađorđević u pokušaju da obezbedi lažne poslove koji služe samo njemu i Katarini, a istovremeno na veliku štetu drugih članova porodice

BEOGRAD - Princ Vladimir Karađorđević, potomak kraljevića Andreja Karađorđevića, oglasio se u ime ogranka tog dela porodice Karađorđević povodom nedavnog teksta u tiražnom njujorškom dnevniku Njujork post u vezi s tvrdnjom da je da su ovdašnji Karađorđevići - princ Aleksandar i princeza Katarina, iz Beograda, navodno tražili od Hantera Bajdena, sina predsednika SAD Džozefa Bajdena, novčanu pomoć u vezi s rekonstrukcijom dvora na Dedinju 2015. godine.

Princ Vladimir je tim povodom reagovao na svom Fejdsuk profilu, a njegovo saopštenje prenosimo u celosti...

princ Vladimir Karađorđević, Vladimir Karađorđević
foto: Printscreen/Facebook

„Ogranak Kraljevića Andreja porodice Karađorđević još jednom ima mučan utisak i duboko je razočaran postupcima Princa Aleksandra i njegove druge supruge iz Grčke, Katarine.

Karađorđevići, Aleksandar Karađorđević, Katarina Karađorđević
foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

On nije glava porodice

Princ Aleksandar nije glava porodice Karađorđević iz razloga ukidanja monarhije i porodičnog Pravilnika, 1945. godine. U tom smislu, on nema unilateralno pravo da se jednostrano obraća bilo kome u potrazi za bilo kojom vrstom usluge u vezi sa pravima i imovinom Karađorđevića, bilo nastupajući kao pojedinac, bilo u ime porodice, ukoliko tome nisu prethodile opsežne konsultacije sa ostalim članovima svih ogranaka potomaka Kralja Aleksandra I.

Vladimir Karađorđević, princ Vladimir Karađorđević
foto: Printscreen/Facebook

Nije prvi put, a ni drugi

Nažalost, ovo nije prvi, pa čak ni drugi put da Princ Aleksandar deluje iza leđa ostalih članova porodice Karađorđević u pokušaju da obezbedi lažne poslove koji služe samo njemu i Katarini, a istovremeno na veliku štetu drugih članova porodice.

Princ Aleksandar je 2001. godine otvoreno lagao članove ogranaka Kraljevića Tomislava i Kraljevića Andreja porodice Karađorđević kada je preko gospodina Žižića sklopio nezakonit ugovor sa jugoslovenskom vladom. Princ Aleksandar nikada od nas nije dobio ovlašćenje da jednostrano sklapa bilo kakav ugovor sa bilo kim, u vezi sa bilo kojom stvari koja se tiče cele porodice Karađorđević.

Umesto da Princ Aleksandar ispoštuje svoju obavezu prema ostalim ograncima porodice, on je radio iza leđa svih ostalih članova porodice Karađorđević i lagao gospodina Žižića kada mu je rekao da smo mu dali punu podršku kao glavi porodice. Ovo je bila otvorena i sirova laž! Na ovaj način, između ostalog, Princ Aleksandar i njegova supruga su se uselili u dvor na Dedinju, a da je time ostalom delu porodice ukinuto pravo koje im pripada kao potomcima.

Vladimir Karađorđević, princ Vladimir Karađorđević
foto: Printscreen/Facebook

Gore navedena epizoda sa Hanterom Bajdenom je istovremeno bolna i mučna. Džo Bajden, sadašnji predsednik SAD, bio je najveći glasnogovornik ilegalnog NATO bombardovanja Srbije i pokušaja secesije KiM 1999. godine. Mnogi političari u svetu i danas veruju da do ilegalne NATO agresije nikada ne bi došlo bez zlonamernog zalaganja Džoa Bajdena.

porodično stablo, Vladimir Karađorđević
foto: Sr.wikipedia Printscreen

U tom smislu traženje novca od Hantera Bajdena od strane Princa Aleksandra iza leđa porodice Karađorđević, predstavlja samo po sebi zločin, kao i ogroman zločin prema srpskom narodu koji je prošao 78 dana pakla 1999. godine.

Moja želja i potreba je da srpski narod bude upoznat sa time da niko iz ogranka Kraljevića Andreja porodice Karađorđević nije bio upoznat sa ovim budalastim postupkom Princa Aleksandra, niti bismo dali podršku u slučaju da nismo bili prevareni i da smo znali za ovaj gest Princa Aleksandra i njegove supruge iz Grčke."

Vladimir Karađorđević, uoči Vidovdana, 20. juna 2022.

Kurir.rs/Facebook

Bonus video:

07:18

PRVA BEBA KOJU JE ENGLESKA KRALJICA DRŽALA BIO JE ALEKSANDAR KARAĐORĐEVIĆ Ambasadorka Joksimović otkrila NEVEROVATNE NEPOZNANICE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track