2 KRIŠKE HLEBA 4 EVRA, PORCIJA GIROSA 10?! Srpski turisti u ovom popularnom letovalištu ostali zatečeni
Foto: Shutterstock

letovanje

2 KRIŠKE HLEBA 4 EVRA, PORCIJA GIROSA 10?! Srpski turisti u ovom popularnom letovalištu ostali zatečeni

Društvo -

BEOGRAD - Letnji godišnji odmori su u punom jeku, a na pojedinim destinacijama srpski turisti ostali su zblanuti cenama.

Posle skoro tri godine korone i rusko-ukrajinskog rata, turisti željni mora pohrlili su na plaže i time doprineli skoku cena.

Takođe, prava sezona startovala je 1. jula, a kao što svi dobro znaju, cene u svim letovalištima širom Evrope ali i na severu Afrike od tog datuma su kudikamo skuplje.

Ukoliko ste se odlučili da u ovom mestu sednete u restoran na plaži kako bi pojeli, recimo, voćnu salatu, moraćete da platite 8 evra. Ništa nije bolje ni ako poručite pileći burger, za njega morate da izdvojite 10 evra, dok vam za običan hot-dog treba upola manje, 5 evra. Klub sendvič staje oko 11 evra, tvrde srpski turisti koji letuju u Haniotiju. Nešto bolja situacija je u brzim hranama na šetalištu.

Tu recimo možete dobiti hot-dog po ceni 1,5 koliko morate izdvojiti i za kafu ukoliko vam se pije, dok vam je za parče pice potrebno 1.7 evra.

Jedna naša turistikinja platila je običan tost sendvič napravljen od dve kriške tostiranog hleba, nešto malo suhomesnatog između, i neki paradajz, čak 4 evra!

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track