04:22

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI

hijaluron i za dobar seks

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam, a EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI

Društvo -

Izostanak orgazma i bol tokom seksualnih odnosa kod žena, tema je koja je i dalje tabu na ovim prostorima. Uprkos novim tehnologijama, uznapredovaloj medicini i otvorenosti mladih, žene i devojke često ne dele problem što dovodi do raskida, ili razvoda partnerskih odnosa i brakova.

dr Jelena Nišević Lazović, specijalizant ginekologije i akušerstva razgovarala je sa voditeljima emisije Puls Srbije na ovu temu.

Jelena Nišević Lazović
foto: Kurir tv

Koji su uzroci bola i alternative današnje medicine, Lazović je iscrpno podelila najčešće razloge i situacije.

- Bol tokom odnosa je nešto što ne postoji u literaturi u velikoj meri. 20 odsto žena ne priznaje ovaj problem, a ima ga. Može biti do pada estrogena kod starijih žena, a kod mlađih žena je to često zbog infekcija, ili kod dojenja.

Ginekologija
foto: Shutterstock

- Seksolozi i psiholozi naglašavaju faktor psihologije, stres, loš odnos sa partnerom i pored telesnih pomagala, lubrikanata, treba posetiti psihoterapeuta i otvoreno razgovorati sa partnerom- rekla je Lazović i posebno naglasila da je na Balkanu uvreženo mišljenje kod žena da ćute i trpe zarad zadovoljstva partnera.

seks
foto: Shutterstock

- O svemu se ćuti. Svi se prave da nam je super. Ljudi pribegavaju svim drugim rešenjima, ili raskidaju, ali ne razgovaraju o ovoj važnoj temi unutar partnerskih odnosa. Ja sam stava da treba da se prate novi trednovi i da se razgovara sa ginekologom i primeni i nova tehnologija koja je, pokazalo se, izuzetna- rekla je Lazović.

-U 21. veku ginekološki pregledi su nužni minimum na godinu dana, ili dve- dodala je Lazović i predstavila gledaocima mnoge alternativne metode, to su terapije laserom, hijaluronom, dakle estetskom ginekologijom i mnoge druge. Sve je bolje da se seksualni problemi leče, ili spreče, da ne bi dolazilo do bolesti, raskida ili do preljube.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track