KAKO IZGLEDA JEDAN DAN SA DETETOM-LEPTIROM Hraniteljka male Nađe za Kurir: Trpi bolove, previjanja traju satima! Sad će biti BOLJE
Foto: Kurir televizija

Kurir tv

KAKO IZGLEDA JEDAN DAN SA DETETOM-LEPTIROM Hraniteljka male Nađe za Kurir: Trpi bolove, previjanja traju satima! Sad će biti BOLJE

Društvo -

Četvorogodišnja devojčica Nađa iz Čačka, koja boluje od bulozne epidermolize, dobiće neophodnu terapiju za lečenje o trošku države. Reč je o genskoj kremi koja je prošle godine registrovana u SAD, kao jedini lek za "decu leptire". Ova vest najviše je obradovala hraniteljku Tatjanu Obradović, koja je nakon što su Nađu roditelji ostavili u bolnici, preuzela brigu o ovoj bolesnoj devojčici.

Kurir televizija našla se u domu Tatjane Obradović koju Čačani sa punim pravom zovu heroina. Ona je pored svoje troje dece i unučadi odlučila za korak da postane hraniteljica male Nađe bebe Leptira.

- Pročitala sam objavu na društvenim mrežama. Pisalo je o ostavljenoj devojčici u Čačanskoj bolnici na dečjoj hirurgiji. Eto, prosto bilo mi je žao i odlučila sam se da ne bude više u bolnici i da bude sa mnom - rekla je Obradović.

Tatjana Obradović
foto: Kurir televizija

Koliko je bilo hrabrosti da krene putem hraniteljstva?

- Prvo nisam znala da moram biti hranitelj da bih mogla to dete da uzmem. Ali naravno, postoje procedure kako i šta. Ali sam prošla obuku za hranitelja jer je to bio najbrži način da Nađa stigne kod nas. Za to je trebalo par meseci. Posle toga čim sam dobila tu licencu, Nađa je stigla kod nas u kuću - navela je.

1 / 6 Foto: RINA

Kako izgleda samo jedan dan borbe sa njenom bolešću?

- Dani nisu ni malo laki. Ni meni, a najmanje njoj, njoj je opet najteže. Ona trpi bol. Ta previjanja traju satima. Samim tim treba ovako malo dete da izdrži po par sati previjanja i bolova. Prolaze dani, ona raste i evo sad imamo mogućnost da Nađa dobije terapiju i da joj se olakšaju dani. Da bude bez bolova, da se zatvore rane i jednostavno da ima bezbrižni, bolji, kvalitetniji život. Upitanju je higijenska krema koja treba da stigne od države i Nađa je jedno od dvoje dece koja je dobila terapiju u trošku države. Ovom prilikom se puno zahvaljujemo, evo i Nađa i ja. I nadamo se da će lepo prihvatiti tu terapiju i da će delovati i da će nam biti mnogo bolje - rekla je Obradović.

03:04

TRPI BOLOVE SVAKI DAN, KONAČNO ĆE IMATI BOLJI ŽIVOT! Oglasila se srpska heroian nakon vesti da mala Nađa dobija lek od države

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj devet za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:16

NIJE MI JASNO DA DECA UMIRU, A NEKI PRIČAJU PROTIV VAKCINACIJE! Načelnik bolnice o pojavi morbila: Za virus postoji SAMO JEDAN LEK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track