SEDMI DAN POTRAGE ZA DANKOM Otac dao prvu izjavu nakon nestanka ćerke, ujak saslušan u policiji! Jurić: Odgovor leži u Srbiji
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen

Kurir na licu mesta!

SEDMI DAN POTRAGE ZA DANKOM Otac dao prvu izjavu nakon nestanka ćerke, ujak saslušan u policiji! Jurić: Odgovor leži u Srbiji

Društvo -

Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala je u utorak u 13.45 u naselju Banjsko polje, ušla je u sedmi dan

Na građane Srbije koji s nesmanjenim interesovanjem i velikom strepnjom prate slučaj nestale devojčice iz časa u čas, ogroman utisak ostavio je snimak iz Beča na kojem se, u pratnji dve Rumunke, vidi devojčica koja neverovatno izgledom i uzrastom podseća na malu Danku.

Srpska policija odmah se bacila na novi trag jer se nijedan pa i najmanji ne prepušta slučaju a raspisana je i međunarodna potraga za malenom iz Srbije - Interpolova žuta poternica.

22.15 - Prva izjava oca nakon nestanka Danke

Miloš Ilić (30), otac nestale devojčice Danke Ilić iz Bora, dao je večeras prvu izjavu posle nestanka svoje ćerke u Banjskom polju prošlog utorka.

19.15 - Igor Jurić: Odgovor leži ovde u Srbiji

"Ovo je unapred planirano i smišljeno. Sve nagoveštava da je morao da postoji plan da se ovako nešto desi", izjavio je Igor Jurić govoreći o potrazi za nestalom Dankom Ilić.

17.35 - Ujak nestale Danke saslušan u policiji

Majka, otac, ujak i drugi članovi porodice nestale Danke Ilić (2) za kojom policija traga već sedmi dan, i danas su u policiji kako bi odgovarali na pitanja za slučaj da imaju informacije koje bi mogle da pomognu tokom istrage.

Ujak nestale Danke se u policiji zadržao oko dva sata.

16.30 - Meštani sela iz kog je Dankina majka: Priča se da je dete oteto

Meštani sela Brestovac nedaleko od Banjskog Polja gde je nestala devojčica Danka Ilić (2) iz Bora, nadaju se da će što pre isplivati istina o njenom nestanku, jer kako kažu, nemaju sumnje da se iza ovoga krije nešto mnogo veće. Naime, u Brestovcu živi Ivanina porodica, a kako saznajemo, komšije ovde nisu nešto bliski sa njima.

16:00 U Banjskom polju mirno

Nakon što je potraga usmerena u drugom pravcu, odnosno 3,5 kilometara od mesta gde je devojčica poslednji put viđena, u Banjskom polju i dalje je mirno, bez velikim promena na licu mesta, osim smene policijskih službenika koji i dalje obezbeđuju prolaz ka brdu gde se nalazi vikend-kuća.

Međutim, kako nezvanično saznajemo, majka nestale devojčice ponovo je u popodnevnim časovima dovezena u pratnji policije ispred pojate, ali za sada nemamo potvrđenih informacija o njenom dolasku, kao i zašto je bilo potrebe za tim i danas.

Devojčica, Danka, Danka Ilić, Bor
foto: Printskrin/Facebook

U trenutku nestanka, malena Danka imala je kosicu vezanu u repić, ljubičaste pantalonice, cuclu i maslinasto zelenu šarenu jaknicu. Malena ima smeđu kosu i smeđe oči a visoka je oko 85 centimetara.

Ekipa Kurira je na terenu, a ukoliko vidite malu Danku ili imate bilo kakvo saznanje o tome gde se nalazi hitno pozovite 192 i odmah obavestite policiju!

12.40 - U policijsku stanicu u Boru pristiglo je vozilo Sektora za vanredne situacije, pod rotacijom, sa inspektorom UKP koji je bio na deponiji.

1 / 3 Foto: Petar Aleksić

12.38 - Kurir na licu mesta: pretraga deponije završena za danas.

00:06

Deponija pregledana

12.05 - U potragu za nestalom Dankom Ilić (2) iz Bora, pored Srba koji žive u Austriji, uključili su se i Rumuni.

Rumuni su se angažovali pošto je informacija bila da su dve žene koje se na snimku vide sa devojčicom, državljanke Rumunije - objašnjava izvor Kurir.

Više o novom zamahu u potrazi pročitajte u tekstu ispod

11.50 - Ekipa UKP iz Beograda stigla u policijsku stanicu u Boru

Ekipa UKP-a iz Beograda stigla je u policijsku stanicu u Boru. Policajci nose mapu terena.

11.14 - Kurir ispred borske policije: Ujak male Danke stigao u stanicu

11.10 - Inspektor za Kurir: Od jutros smo ovde. Stigao i bager na novu lokaciju kod Banjskog polja

Pripadnici MUP Srbije danas su na novoj lokaciji koja treba da bude pomno pretražena u sklopu istrage i potrage za nestalom dvogodišnjom Dankom Ilić iz Bora. Reč je o deponiji na Starom banjskom putu, u blizini borskog naselja odakle je malena Danka nestala prošlog utorka.

09.57 - Kurir saznaje: Za danas planirana pretraga deponije u Banjskom polju

Kako saznajemo, vatrogasci i nadležne ekipe danas će pretraživati i deponiju na starom banjskom putu u Banjskom polju. Ovo se radi u sklopu pretrage terena, u okviru potrage za nestalom devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora.

- Ništa se ne prepušta slučaju, nadležni će i to pretražiti - kaže naš izvor.

09.38 - Kurir na licu mesta! Šta se trenutno dešava u Banjskom polju

Srbija je ušla u sedmi dan potrage za Dankom Ilić (2), na mestu gde je poslednji put viđena je potpuno mirno već drugi dan od kada su radne mašine završile svoj deo posla kada su pregledali svaki kutak u Banjskom polju. Najnoviji trag je trenutno snimak devojčice koja nesumnjivo podseća na Danku, a bečka policija istog trenutka pokrenula je istragu. S druge strane, srpska policija dostavila je podatke, ali i snimak koji je poslao Srbin iz Beča. Naime, ekipa Kurira obišla je mesto gde je pre celokupne drame, stanovala četvoročlana porodica Ilić, a komšije tvrde da ih danima niko nije video na toj adresi.

Arhivska fotografija
Arhivska fotografijafoto: Zorana Jevtić

Pratimo svakodnevno dešavanja i čekamo da vidimo gde je devojčica, ali nema vesti još uvek. Ovde niko ne dolazi danima, poslednji put smo ih videla baš to jutro kad su krenuli, kako smo posle čuli, u Banjsko polje gde se sve to i izdešavalo - kaže komšinica porodice Ilić.

Roditelji male Danke su danima dolazili u policijsku stanicu u Boru radi ispitivanja kako bi istražitelji imali bilo kakav trag u kom pravcu da tragaju za devojčicom, međutim, nakon objavljenog snimka koji se, podsetim, proverava uveliko, očekuje se njihov ponovni dolazak upravo zbog toga. Tatjana Vasiljević

08.40 - Srbin iz Beča ukazao na jednu nelogičnost sa snimka. Srbin iz Beča Saša Božinović, predsednik Srpskog kulturnog centra u tom gradu, ukazao je na jednu nelogičnost sa snimka koji se juče pojavio i na kome se vidi devojčica koja neodoljivo podseća na nestalu Danka Ilić (2).

Koja je to nelogičnost, pročitajte u tekstu ispod!

Pogledajte snimak ponovo

01:39

Snimak iz Beča na kome je navodno Danka Ilić

08.25 - Mističan simbol na profilu Dankonog oca? Posle nestanka Danke Ilić u utorak u Banjskom polju kod Bora, na Fejsbuk profilu Dankinog oca Miloša pored njegovog imena stoji neobičan simbol.

Taj znak delimično podseća na broj 30 i kako to često biva u Srbiji, a imajući u vidu da je nestanak Danke Ilić sve dublja misterija, mnogi su ga pogrešno povezali sa sektama.

O kakvom simbolu se zapravo radi i kakvo mu je značenje pročitajte u vesti ispod!

07.46 - Ujak male Danke o kobnom trenu u danu nestanka: "Ispričaću vam pravu istinu šta se desilo tog dana"

Tim rečima je rođeni brat Ivane Ilić, majke nestale Danke Ilić (2), počinje priču o kobnim minutima u kojima je 26. marta u Banjskom polju kod Bora nestala devojčica za kojom danas traga cela Srbija, a i deo Evrope.

Šta je ujak ispričao što dosad nismo znali, pogledajte u vesti ispod!

07.45 - Patrole policije na nekoliko punktova u Banjskom polju. Nastavlja se potraga za dvogodišnjom Dankom. U naselju od jutros nema velike gužve, svi iščekuju šta će policija saopštiti posle pregleda snimka iz Beča na kojem su dve Rumunke sa devojčicom koja podseća na Danku, dodaje RTS. Na nekoliko punktova u nalaze se patrole policije.

Danka Ilić
foto: Zorana Jevtić

07.30 - Jurić: Danka će se pamtiti. "Kakav god da bude ishod, Danka će se pamtiti po nečemu - da je promenila istoriju po pitanju potrage za nestalim licima i da ćemo svi na drugi način gledati i potragu za nestalim licima, a da će druge zemlje u regionu gledati da se ugledaju na nas i da urade isto", rekao je Igor Jurić sinoć na TV Pink.

Dodaje da je ono što se znalo pre nego što je aktivirana platforma jeste da postoji tehnički nedostatak, da mobilni operateri nemaju kapacitete da u jednom momentu obaveste sve građane i sve korisnike mobilnih uređaja o nestanku i navodi da najveći mobilni operater ima kapacitet da pošalje 50.000 poruka u minutu. Jurić je istakao da se odmah pristupilo rešavanju tog problema i da se radi na uvođenju tzv. broadkast kanala, putem kojih se javnost preko baznih stanica može obavestiti o nestanku deteta.

07.00 - Ovo su žene sa snimka koji je poslao Srbin iz Beča.

Na snimku koji je u Beču napravio Srbin koji živi i radi u austrijskoj prestonici, a na kojem se vidi devojčica za koju se sumnja da je nestala Danka Ilić (2), vide se i dve žene koje su bile u njenoj pratnji. Austrijska policija pokrenula je istragu, pa se osim za devojčicom traga i za ženama sa snimka za koje se sumnja da su državljanke Rumunije.

Beč, Danka Ilić
foto: Kurir

Naime, sprska policija je, kako je Kurir pisao, u noći između subote i nedelje dobila mejl iz Beča u kojem naš državljanin navodi da je video devojčicu koja podseća na nestalu Danku i opisuje scenu kojoj je prisustvovao.

Više o dve žene sa snimka iz Beča pogledajte u linku ispod

Na snimku koji je u Beču napravio Srbin koji živi i radi u austrijskoj prestonici, a na kojem se vidi devojčica za koju se sumnja da je nestala Danka Ilić (2), vide se i dve žene koje su bile u njenoj pratnji. Austrijska policija pokrenula je istragu, pa se osim za devojčicom traga i za ženama sa snimka za koje se sumnja da su državljanke Rumunije.

Naime, srpska policija je, kako je Kurir pisao, u noći između subote i nedelje dobila mejl iz Beča u kojem naš državljanin navodi da je video devojčicu koja podseća na nestalu Danku i opisuje scenu kojoj je prisustvovao.

06.00 - Šta dosad znamo i šta se sve juče izdešavalo u potrazi za Dankom

Pojavio se snimak devojčice u Beču koja podseća na Danku (2)

Bečka policija se uključila u istragu

Interpol se uključio u potragu za Dankom

Apele svim našim ljudima koji žive i rade u Beču uputili MUP Srbije i Ambasada Srbije u Austriji

U istragu o nestanku Danke uključila se i bečka policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča na kojem su dve Rumunke sa devojčicom koja podseća na Danku. Ambasada Srbije poziva sve koji u Austriji prepoznaju nestalu devojčicu da prijave policiji. U međuvremenu, Interpol je objavio međunarodnu potragu.

Pogledajte snimak devojčice iz Beča koja neverovatno podseća na Danku

01:39

Snimak iz Beča na kome je navodno Danka Ilić

Novi detalji iz istrage o kojima Srbija bruji

Major policije Bojana Otović Pjanović koja je sinoć govorila u Hit Tvitu o nestanku Danke Ilić (2) rekla je u kom pravcu se dalje ide sa potragom za nestalom devojčicom, a dotakla se i snimka iz Beča.

Snimak koji je u Beču napravio Srbin koji živi i radi u austrijskoj prestonici i na kojem se vidi devojčica za koju se proverava da li je reč o dvogodišnjoj Danki Ilić, čiji je nestanak prijavljen 26. marta u Boru, uzburkao je srpsku javnost! Devojčica sa snimka bila je u pratnji dve žene koje su, kako tvrdi autor snimka, pričale na rumunskom jeziku!

Kako je Kurir ekskluzivno pisao, srpska policija je u noći između subote i nedelje dobila mejl iz Beča u kojem naš državljanin navodi da je video devojčicu koja neverovatno liči na Danku Ilić. On je u mejlu opisao i scenu kojoj je prisustvovao.

Detaljan opis male Danke, po ovome ćete je prepoznati

Kako piše na sajtu Interpola, devojčica ima bradavicu, viseću, dužine oko 1cm na resici levog uha, na strani ka licu, i mladež na nadlaktici leve ruke, sa spoljne strane ka leđima, nepravilnog oblika u boji za nijansu tamnijoj od boje kože.

Bečka policija potvrdila je da je državljanin Srbije koji živi u Beču rekao da je u subotu uveče oko 20 časova na tramvajskoj stanici u centru Beča video dvogodišnju devojčicu nestalu u Srbiji, u pratnji dve žene.

On je potom kontaktirao srpske vlasti. Oni su se obratili bečkoj policiji sa zahtevom za istragu.

''Svedok je dao izjavu i obezbeđen je snimak koji je on sam napravio. Čovek je za slučaj saznao preko društvenih mreža. Tačne okolnosti, posebno da li je u pitanju nestala devojčica, predmet su istrage koja je u toku'', saopštio je portparol bečke policije Markus Ditrih.

Apel naše ambasade u Austriji

Ambasada Srbije u Beču apelovala je na građane da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu devojčicu Danku Ilić (2) iz Bora odmah jave srpskoj ili austrijskoj policiji.

Kako su naveli na svom nalogu na društvenoj mreži Iks, građani mogu dojaviti informaciju na sledeće brojeve telefona: 133 za MUP Austrije, +436677704145 Ambasada Srbije u Austriji i 192 MUP Srbije.

Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke, koja je navodno viđena u glavnom gradu Austrije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja