OVO SU ŽENE I DETE ZA KOJE AUSTRIJSKI PORTAL TVRDI DA SU NA SNIMKU IZ BEČA: Poslale OVE 2 SLIKE kao dokaz da na snimku nije Danka
Foto: Printscreen, Privatna arhiva/Kosmo

OVO SU ŽENE I DETE ZA KOJE AUSTRIJSKI PORTAL TVRDI DA SU NA SNIMKU IZ BEČA: Poslale OVE 2 SLIKE kao dokaz da na snimku nije Danka

Društvo -

Austrijski sajt "Kosmo" tvrdi da je pronašao dve žene i dete na osnovu snimka koji je snimio Srbin koji živi u Beču za koje se sumnja da je nestala Danka Ilić iz Bora u Srbiji.

01:39

Snimak iz Beča na kome je navodno Danka Ilić

Ali misteriju je prema njihovim tvrdnjama rešio austrijski sajt Kosmo koji navodi da žene na snimku nemaju nikakve veze sa kriminalnim miljeom i nemaju nikakve veze sa otmicom deteta!

Zbog priče iz Fejsbuk grupe, Kosmo je stupio u kontakt sa A.C.S. (36), rumunskom državljankom koja živi i radi u Beču. Očekivano, mlada žena je bila veoma nervozna:

Danka Ilić
foto: Privatna arhiva/Kosmo

- Šta da im kažem? U paklu sam od nedelje! Bila sam u Velsu kada sam tokom noći dobila nekoliko poruka da se snimak sa mojim likom deli na svim društvenim mrežama, na televizijama u Rumuniji i Srbiji i da me traže zbog nestalog deteta. Odmah sam u nedelju otišla u policiju u Velsu i zatražila pomoć, ali su me poslali kući i savetovali da se prijavim policiji u Beču u mom okrugu. Juče sam otišla u policiju i tražila sam da mi pomognu i zaštite me, zaštite moje dete i moju majku. Upravo su me poslali kući. Danas je situacija postala alarmantna jer je moje lice bilo lako prepoznatljivo u svim medijima. Bio sam veoma uplašena - rekla je žena i dodala:

Danka Ilić
foto: Privatna arhiva/Kosmo

- Ono kroz šta prolazim je strašno! Niko na svetu ne može da shvati kakva je ovo noćna mora! Mogla sam nevino stradati. Ja sam majka, saosećam sa detetom iz Srbije i volela bih da ga nađu. Ali ono što prolazim sa svojom majkom je isto tako zastrašujuće! Sada je policija došla u moju kuću, sve sam im ispričala i na kraju su se izvinili za patnju koju sam pretrpela. Zamolili su me da dođem sutra kod njih da potpišem protokol. Samo želim da ova priča ostane iza mene i da pokušam da je zaboravim - naglasila je.

Bečka policija prethodno pokrenula istragu

Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, koja je navodno viđena u glavnom gradu Austrije.

To je potvrđeno iz Policijske direkcije Beča.

- Srpski državljanin koji živi u Beču, prema sopstvenim navodima je možda, 30. marta oko 20 sati, na jednoj stanici tramvaja u centru grada video devojčicu koja je nestala u Srbiji u pratnji dve žene. On je s tim u vezi kontaktirao srpske vlasti, koje su se obratile bečkoj policiji zahtevom za istragu - navodi se u odgovoru.

Bečka policija je saslušala svedoka i uzela video snimak, koji je muškarac napravio o njegovom zapažanju.

Kurir.rs/kosmo.at

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track