IZDAVAO ZGRADU POLICIJI: Perčević zaradio od MUP 570.240 evra!
Foto: Tanjug

Tajkun godinama uspešno radio

IZDAVAO ZGRADU POLICIJI: Perčević zaradio od MUP 570.240 evra!

Društvo -
Uhapšeni vlasnik „Interkomerca“ samo od zakupa 1.440 kvadrata za tri godine, koliko je važio ugovor s MUP, mesečno inkasirao čak 15.840 evra, i to bez PDV

BEOGRAD - Goran Perčević, vlasnik „Interkomerca“, koji je priveden zbog malverzacija s kreditima, zarađuje milione evra na osnovu ugovora sa MUP sklopljenog još u vreme Slobodana Miloševića.Kako saznajemo, Perčević u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu izdaje policiji u zakup i jednu od zgrada „Interkomerca“, u kojoj je smešten Sektor za vanredne situacije MUP.Visoka cena kirijePošto je ugovor o zakupu samo te zgrade od 1.440 kvadrata, po mesečnoj ceni od 11 evra po metru kvadratnom, važio od juna 2011. do juna 2014, Perčević je iz budžeta u kešu dobio 570.240 evra, i to bez PDV.- Ugovor je obnavljan svake godine i, kad je istekao juna ove godine, novi ministar policije Nebojša Stefanović nije hteo da ga potpiše. Iako MUP ima parcelu na Novom Beogradu, navodno nije bilo sredstava za izgradnju, pa je doneta odluka da se za Sektor rentira neki prostor. Sklopljen je ugovor s Perčevićem. Međutim, 11 evra po kvadratu je visoka cena za tu lokaciju i zgradu, pošto je kvadrat inače do pet evra - kaže izvor Kurira iz vrha MUP i nastavlja:- Zgrada je zatečena u ruiniranom stanju, pa je dogovoreno da se renovira. „Interkomerc“ je za to angažovao „Samsit grupu“, a račun od 400.000 evra stigao je u MUP. Tako ispada da je policija Perčeviću „dala“ gotovo milion evra - otkriva izvor Kurira.Veštaci s Građevinskog fakulteta tvrde da je takav objekat bilo moguće renovirati po ceni od 150 evra po kvadratu, što bi koštalo oko 216.000 evra.400.000 za lickanje- Prema njihovoj oceni, za 400 evra po kvadratu bilo je moguće izgraditi novi objekat „ključ u ruke“. Zato nije jasno kako MUP sumu od 400.000 evra, koliko su dali za renoviranje Perčevićeve zgrade, nije uložio u izgradnju svog objekta na parceli koju su dobili na Novom Beogradu - kaže naš sagovornik.MUP zakupljuje od „Interkomerca“ pomoćne prostorije još od 1996, kad je republički i savezni ministar policije bio socijalista Zoran Sokolović.

Predrag MarićZNAMO DA SMO U ZGRADI INTERKOMERCANačelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić kaže da zna da su u zgradi koja se zakupljuje od Perčevića.- Mi se zakupom nismo bavili, to radi kabinet ministra sa Sektorom za finansije - navodi Marić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track