NAPREDNJAČKA PROSTAČINA: Poslanik Đukanović vređao žene žrtve nasilja!
Foto: Printskrin

Sramota

NAPREDNJAČKA PROSTAČINA: Poslanik Đukanović vređao žene žrtve nasilja!

Društvo -
Poslanik SNS Vladimir Đukanović u emisiji koju vodi na Televiziji KCM vređao je Autonomni ženski centar zbog bilborda u okviru kampanje protiv nasilja nad ženama.

U emisiji "Dobro jutro s Đukom" emitovanoj u sredu, poslanik SNS se bukvalno obrušio na nevladinu organizaciju nazivajući aktivistkinje kretenima, a kampanju koju vode glupošću i svinjarijom. Ono što ga je uznemirilo bio je bilbord na kome je pisao "Pozdrav iz Srbije, zemlje koja toleriše nasilje nad ženama".

- Ovde se svesno prikazuje srpsko društvo kao divljačko, koje maltretira žene i slično. Molim kretene koji su pokrenuli akciju da s tim prestanu jer ovo društvo apsolutno poštuje nežniji pol i ovde su ljudi džentlmeni - rekao je Đukanović.

On se ni u trenutku nije osvrnuo na uznemirujuće podatke o broju žena žrtava nasilja.

- On daje netačne inofmracije i time vređa žrtva nasilja, ujedno i one koji pokušavaju da im pomognu - kaže Vanja Macanović iz AŽC, na čiju se kampanju poslanik obrušio.

Đukanović nije odstuop ni kada smo mu predočili poražavajuće podatke poput onog da je u Srbiji svaka druga žena trpela neki vid nasilja. Najpre je doveo u pitanje verodostojnost podataka. Na opasku da se radi o zvaničnim podacima, kazao je da je u pitanju poraz društva.

- Ako je tako, kao društvo moramo da uradimo nešto ozbiljnije, a ne preko kampanja poput ovih i sa ovakvim pristupom. Sve kampanje su bazirane na pranju novca, a njihov efekat je nula - kaže Đukanović.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

I stvarno je dosta

- Od početka godine žrtve porodičnog nasilja su 33 žene i tri bebe, žrtve muževa i očeva nasilnika! I stvarno je dosta! Ubijanje žena kao što je poslednji slučaj s Milicom Pavlović, hitno mora da prestane - navodi potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

Zaštita žena od porodičnog nasilja i njegovo sprečavanje je, smatra, jedan od najvažnijih zadataka države i društva, ali na promeni svesti i kulturnih obrazaca moramo da radimo svi zajedno, prenosi Blic.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Podsetimo, Đukanović je kao poslednji kriminalac upao u Džravnu lutriju Srbije tokom noći, a kada je osvanuo na sigurnosnim kamerama, rekao je da je dolazio da kreči.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track