PAZITE KOME DAJETE NOVAC: Pored lažnog Sergeja evo u ime kojih glumaca prevaranti traže pare na FB
Foto: Aleksandar Jovanović, Kurir

Nije lažan samo Trifunović

PAZITE KOME DAJETE NOVAC: Pored lažnog Sergeja evo u ime kojih glumaca prevaranti traže pare na FB

Društvo -

Policija proverava da li je šapčanin Filip J. (23) koji stoji iza lažnog profila glumca Sergeja Trifunovića, takođe otvorio i lažne profile glumaca Milana Kalinića, Miloša Bikovića i Aleksandra Radojičića koji su takođe prijavili da neko u njihovo ime traži novac za humanitarnu pomoć.

Kao što je Kurir već pisao, glumci Miloš Biković, Aleksandar Radojčić i Milan Kalinić su krajem aprila svoje pratioce Instagramu upozorili na lažne profile sa njihovim imenima. Oni su bili šokirani činjenicom da se pojavio neko ko u njihovo ime uzima novac od ljudi.

Filip J. je ovih dana dospeo u žižu javnosti nakon što je uhapšen pod sumnjom da je predstavljajući se kao Trifunović dovodio u zabludu građane da uplaćuju novčana sredstva na račun fondacije za pomoć, a zapravo se radilo o računima koje je osumnjičeni otvorio kako bi preuzimao protivpravno stečeni novac. Prema nezvaničnim saznanjima, policija istražuje da li on stoji i iza lažnih profila ostalih glumaca.

Do sada je identifikovana jedna oštećena osoba koja je "lažnom" Sergeju uplatila ukupno 345.000 dinara, a u toku su provere u vezi drugih potencijalno oštećenih osoba koje su novac uplatile osumnjičenom Filipu J. Osumnjičeni će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti priveden Posebnom tužilaštvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, saopštio je MUP.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track