PREDRAG MARIĆ: Situacija pod kontrolom, timovi u stanju pripravnosti
Foto: Zorana Jeftić

Spremni za nepogode

PREDRAG MARIĆ: Situacija pod kontrolom, timovi u stanju pripravnosti

Društvo -
Za sada je situacija pod kontrolom, a da li će zaista biti ona količina padavina kako je najavljeno ili ne nije na nama da razmišljamo o tome. Mislim da je ispravno da podignemo stepen pripravnosti i da budemo jako oprezni u narednih nekoliko dana, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić

BEOGRAD - Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas da je, kada je reč o padavinama, situacija pod kontrolom i da nije bilo intervencija, ali da su timovi Sektora za vanredne situacije u pripravnosti.

''Mi smo naše aktivnosti oko pripreme onoga što je RHMZ objavio uradili još u petak kada su svi opštinski štabovi za vanrednu situaciju u Srbiji na potencijalno kriznim mestima dobili upozorenje od strane Sektora za vanredne situacije da se podigne stepen pripravnosti i da se radi monitoring 24 sata dok padavine ne prestanu'', rekao je Tanjugu Marić.

On je istakao da su svi timovi Sektora za vanredne situacije, za spasavanje na vodi, u stanju pripravnosti. Prema njegovim rečima, od danas su ljudi na terenu, od sutra će timovi biti detaširani i približeni potencijalno kriznim mestima, a u stalnom su kontaktu i sa ostalim jedinicama MUP-a i Ministarstva odbrane.

Foto: Beta
Foto: Beta

'

'Za sada je situacija pod kontrolom, a da li će zaista biti ona količina padavina kako je najavljeno ili ne nije na nama da razmišljamo o tome. Mislim da je ispravno da podignemo stepen pripravnosti i da budemo jako oprezni u narednih nekoliko dana dok ove količine padavina ne prođu i dok ne prođe ciklon koji se najavljuje iz Italije'', rekao je Marić. Navodeći da do sada nisu imali intervencija, on je naveo da se tek u toku noći i sutrašnjeg dana, do utorka, očekuju ozbiljnije padavine.

''Videćemo da li će se prognoza ispostaviti kao tačna. Svejedno da li će pasti manje ili više kiše mi smo već u petak upozorili sve i bićemo na terenu u narednih nekoliko dana'', zaključio je Marić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track