ZA GINISA: Direktor Krušika zaposlio čak 27 sekretarica!
Foto: Tanjug Zoran žestić

Evo zašto je propala vojna industrija

ZA GINISA: Direktor Krušika zaposlio čak 27 sekretarica!

Društvo -
Jovan Davidović, koji je deset godina vodio ovu fabriku, kupio službeni auto, koji sada truli pošto nema para za održavanje i registraciju

BEOGRAD - Jovan Davidović, bivši direktor valjevske fabrike lovačke municije „Krušik“, koji je na čelu ove firme bio gotovo deceniju, a smenjen je u januaru ove godine, kupio je početkom 2011. službeni auto - „audi S6“ od čak 70.000 evra s televizorima ugrađenim u naslone sedišta!

Kako saznaje Kurir, Davidović se počastio sportskom mašinom od 290 konjskih snaga za prevoz sa sastanka na sastanak! Pored kupovine skupocenog automobila, ovaj bivši direktor, inače blizak demokratama, zaposlio je 27 sekretarica, a rukovodioci svakog sektora imali su lične vozače! Ako ste pomislili da je ova fabrika primer švajcarskog standarda, nije. Po dobrom srpskom običaju, samo je ljudima na rukovodećim pozicijama, što bi se reklo - upala kašika u med. Radnicima u proizvodnji nisu uplaćivani porezi i doprinosi od 2010, a fabrika je samo u 2013. napravila gubitak od čak 994,5 miliona dinara.

Zna čovek šta valja... Audi S6
Zna čovek šta valja... Audi S6

Milionski dugovi- Ukupne obaveze „Krušika“ prema državi, bankama, „Jugoimportu SDPR“ su 31. 12. 2013. godine iznosile oko 4,4 milijarde dinara, a gubitak u prošloj godini bio je oko 994,5 miliona. Veliki deo ugovora zaključenih tokom prošle godine koje treba realizovati u 2014. je unapred naplaćen, a novac je utrošen uglavnom nenamenski, najvećim delom za isplatu zarada zaposlenima - kaže izvor našeg lista i dodaje:- Kad je posle smene Davidovića napravljen presek stanja, od ukupno 1.265 zaposleni tek 515 je radilo u proizvodnji, dok je 60 odsto njih radilo u režiji. U sektoru finansijskih i komercijalnih poslova radilo je 126 zaposlenih, u sektoru logistike 120, a u razvoju 159 zaposlenih. Imali smo čak 27 sekretarica, a direktori sektora imali su lične vozače.ParkiranNovo rukovodstvo, s Mladenom Petkovićem na čelu, koji je pre ove funkcije radio u Kovačkom centru „Krušika“, ne koristi pomenuti sportski auto. „Audi S6“ sada trune na parkingu jer, kako saznajemo, njegovo održavanje papreno košta, a registracija iznosi oko 1.000 evra.S Jovanom Davidovićem nismo uspeli da stupimo u kontakt jer u fabrici nisu imali njegov broj telefona.

Direktor Mladen PetkovićTAČNO JE, RASIPALO SESadašnji direktor Mladen Petković potvrdio je sva naša saznanja. Kako kaže, stanje u fabrici se sada stabilizuje.- Premestili smo veliki broj radnika iz administracije u proizvodnju, sklopili smo nove ugovore, isplaćuju se porezi i doprinosi. Pored racionalizacije poslovanja, i troškovi reprezentacije su smanjeni za više od 80 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Troškovi dnevnica i službenih putovanja su niži za 43 odsto u odnosu na isti period prethodne godine - kaže Petković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track