Nikolić Čepurinu: Srbija za tesnu saradnju s Rusijom

Susret u Predsedništvu

Nikolić Čepurinu: Srbija za tesnu saradnju s Rusijom

Politika -
To ne ometa evropske integracije naše zemlje, rekao predsednik ruskom ambasadoru
1 / 5

BEOGRAD - Predsednik Tomislav Nikolić izjavio da Srbija želi tesnu saradnju s Rusijom i ocenio da to ne ometa evropske integracije Srbije, saopštilo je predsedništvo.

"Kurs Srbije je jasan: Srbija želi da tesno sarađuje sa Rusijom i to ne ometa evropske integracije naše zemlje", rekao Nikolić tokom razgovora s ruskim ambasadorom u Beogradu Aleksandrom Čepurinom.

Nikolić i Čepurin zaključili su tokom razgovora da sve pripreme za početak radova na izgradnji "Južnog toka" u Srbiji protiču po planu i da se očekuje da izgradnja gasovoda počne u decembru ove godine.

U saopštenju se dodaje da bi projekat rekonstrukcije železničkih puteva u Srbiji, na čemu rade Srbija i Rusija, trebalo u narednih pet godina znatno da unapredi železničku infrastrukturu Srbije što će je učiniti daleko povoljnijom za strane investicije nego što je sada slučaj.

Predsednik Nikolić i ambasador Čepurin zaključili su da se i drugi strateški projekti na kojima sarađuju dve zemlje odvijaju prema planu i istakli potrebu što skorije pripreme ugovora koji bi definisao specijalne odnose koje imaju Srbija i Rusija u vezi s isporukama gasa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track