Ivica Dačić: Slušam samo ono što mi Vučić kaže!
Foto: Zorana Jevtić

Intervju, lider SPS i odlazeći premijer odgovara na prozivke

Ivica Dačić: Slušam samo ono što mi Vučić kaže!

Politika -
To što izjavljuje Nebojša Stefanović, pa ako hoćete i Zorana Mihajlović, jesu pitanja koja će Vučić sa svojim ljudima morati da reši na zasedanju stranačkih organa

BEOGRAD - Sudbina u Vučićevim rukama.

Lider Socijalističke partije Srbije i odlazeći premijer Ivica Dačić ovih dana se, sudeći po medijskim napisima, nalazi na prekretnici između nove funkcije u vlasti i političkog zaborava. Prema nekim informacijama, Dačić je jedini socijalista koji će u sledećem sazivu vlade sedeti u Nemanjinoj 11, potpredsednik SNS Nebojša Stefanović otvoreno traži da on i njegovi partijski drugovi ne budu deo Vučićevog tima, a Dačić u intervjuu za Kurir poručuje da komunicira samo s Aleksandrom Vučićem, te da je lider naprednjaka jedini koji će odlučivati o njegovom opstanku na vlasti.- Ništa što je poslednjih dana objavljeno u vezi s mojim ulaskom u vladu, kao i ulaskom SPS, nije tačno. To su samo nagađanja koja nemaju utemeljenje - kaže za Kurir lider SPS Ivica Dačić.

To znači da ne ulazite u vladu i da ne nastavljate saradnju sa SNS i Aleksandrom Vučićem?- Ne, to ne znači to.Objasnite nam šta to onda znači?- Nikakvi razgovori sa SNS nisu zvanično vođeni. Kako me je obavestio lično Aleksandar Vučić, razgovori će početi od ponedeljka, kad će biti predstavljen i program.Da li vam je poznato hoćete li vi i SPS biti prvi pozvani na razgovore?- To ne znam, a što se mene tiče, to nije ono najbitnije. Ne lečimo mi sujetu, nego treba da vodimo državu.Pominje se da ćete sa SNS u paketu razgovarati i o Beogradu?- To u ovom trenutku zaista ne znam. Sve će biti jasnije sledeće nedelje.Kao što vam je poznato, i NDS Borisa Tadića je jedan od kandidata za koalicionog partnera, ali njihov uslov je da SPS ne bude u toj vladi?- Znate, to je neozbiljno da bilo koja stranka bilo čime uslovljava. SNS i Aleksandar Vučić su dobili mandat i poverenje građana da vode zemlju. Mi nikog ne želimo da uslovljavamo jer na to niko nema pravo. Hoćemo da razgovaramo, ali odluka je na naprednjacima.Vi pričate o razgovorima i čekate poziv naprednjaka, dok, eto, potpredsednik SNS Nebojša Stefanović već dva puta javno izjavljuje da će predložiti da vas ne zovu u vladu?- Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ponavljam da sam razgovore uvek vodio isključivo s Aleksandrom Vučićem, a tako će biti i ubuduće. To što izjavljuje Nebojša Stefanović, pa ako hoćete i Zorana Mihajlović, u vezi sa „Srbijagasom“ je pitanje koje će Vučić sa svojim ljudima morati da reši na zasedanju stranačkih organa.

Nebojša StefanovićDVA PUTA ISTI ZAHTEVPodsetimo, potpredsednik naprednjaka Nebojša Stefanović već dva puta je posle izbora javno rekao da će na današnjoj sednici Predsedništva tražiti da se socijalisti ostave izvan sledeće vlade.- Predložiću predsedniku stranke Aleksandru Vučiću i Predsedništvu SNS da formiramo vladu bez Socijalističke partije Srbije - rekao je pre desetak dana istaknuti naprednjak, da bi juče u jednom intervjuu ponovio svoj stav.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track