100 DANA KABINETA ANE BRNABIĆ: Vulinova tetka obrukala Vladu
Foto: Beta

Šta je obeležilo prvih 100 dana Brnabićkinog kabineta

100 DANA KABINETA ANE BRNABIĆ: Vulinova tetka obrukala Vladu

Politika -

Ministri tvrde da su zadovoljni svojim učinkom u prva tri meseca, iako su vladavinu premijerke Ane Brnabić obeležili brojni skandali

Vlada Srbije danas obeležava 100 dana rada! Novoformirani kabinet premijerke Ane Brnabić, koji je 29. juna položio zakletvu u Skupštini Srbije, nastavio je rad prethodne vlade, koju je vodio Aleksandar Vučić, danas predsednik Srbije.

Osvrćući se na rezultate rada, Vučić je istakao da o Brnabićevoj misli isto ono što je mislio i kad ju je predložio za premijera.

- Vlada radi dobro, rezultati će biti dobri, videćete i po svom novčaniku - poručio je on.

Potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović kaže da se u prvih 100 dana nastavilo s poslovima započetim u prethodnoj vladi.

- A to znači da završavamo tekuće projekte i pripremamo nove kako bismo Srbiju što bolje povezali s regionom i Evropom. Uporedo smo nastavili da pripremamo nove projekte, reforme i zakone. Verujem da je svako u svom resoru radio najbolje što je mogao, a najbolju ocenu o tome ko je i koliko uradio daju građani, na izborima - rekla je Mihajlovićeva. I ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović kaže da je „najvažnije kako građani vide i ocenjuju naš pojedinačan i ukupan rad“.

- Dobar deo ministara je ostao u Vladi, pa je to uglavnom uhodan pravac, a premijerka ulaže mnogo energije i mislim da imamo dobar tempo - rekla je ministarka za Kurir.

foto: Beta

Analitičar Milan Nikolić smatra da je pozitivna stvar to što je otvoren problema Kosova.

- Tu nije mnogo učinjeno, ali je problem otvoren. Druga dobra stvar je što se dosta radilo na infrastrukturi, na drumovima, na mostovima, a treća je pokušaj da se privuče strani kapital - ocenjuje Nikolić, koji, s druge strane, kaže da je odnos prema medijima veoma loš:

- Taj odnos je neadekvatan jer postoje razni oblici gušenja medija. Novinari se tretiraju na nesavremen i necivilizovan način. Pozitivno

- Najavljen unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji i formiranje radne grupe

- Posle diplomatskog skandala premijerka spustila loptu i pozvala premijera Makedonije Zorana Zaeva u posetu Beogradu

- Odnos prema migrantima

- Najava povećanja plata i penzija

- Poštovanje ljudskih prava - Parada ponosa, sa premijerkom na čelu, održana u Beogradu bez incidenata

Negativno

- Srpska lista ušla u vladu s Haradinajem

- Afera „tetka“ - ministar Vulin ne može da objasni poreklo imovine

- Premijerka u sukobu interesa - Ana Brnabić prebacila firmu na svoju devojku Milicu Đurđić

- Bivši julovac Milovan Bojić imenovan za direktora „Dedinja“

- Učestale svađe ministara na sednicama Vlade i međusobna prepucavanja

Reagovanja

KAKO OPOZICIJA OCENJUJE ANIN KABINET

Milan Stamatović, Zdrava Srbija

GRAĐANI NISU OSETILI BOLJITAK

- Građani nisu osetili nikakav boljitak, ništa se nije promenilo, ništa nije urađeno ni na polju ličnih dohodaka ni platnih razreda. Nema promena nabolje, samo nagore. Vlada nije ništa pozitivno uradila za ovih sto dana.

Sanda Rašković Ivić, Pokret za spas Srbije

OBELEŽEN SKANDALIMA

- Vlada je obeležena skandalima. Prvi skandal jeste davanje zelenog svetla za koaliciju sa Haradinajem, i to je politički promašaj i poniženje Srbije i srpskog naroda. Tu je i afera sa Vulinovom tetkom. Imamo i ekonomsko lažiranje podataka.

Vojislav Šešelj, SRS

NIŠTA PAMETNO

- Ne znam da su išta pametno uradili. Možda jesu, ali ja nisam čuo, a obično sve saznam. Pozitivne efekte njihovog rada ne vidim, a negativno je to što još uvek vladaju.

Kurir / Sanja Đurić

Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ana Brnabić ušla u Top 5 !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track