POSETA UOČI USKRSA: Marko Đurić danas ponovo na Kosovu i Metohiji
Foto: Nebojša Mandić

prisustvovaće Vaskršnoj liturgiji u manastiru Banjska

POSETA UOČI USKRSA: Marko Đurić danas ponovo na Kosovu i Metohiji

Politika -

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić prisustvovaće danas, 7. aprila, ponoćnoj Vaskršnoj liturgiji u manastiru Banjska.

Da će Đurić boraviti na KiM i prisustvovati liturgiji u manastiru Banjska saopštila je Kancelarija za KiM, a vest je potvrđena i u Prištini.

Naime, da će Đurić danas biti na KiM saopštilo je i kosovsko ministarstvo poljnih poslova, a tom mediju potvrdio i savetnik ministra spoljnih poslova, Jetlir Ziberaj.

Đurićev odlazak na Kosovo i Metohiju dolazi svega dve sedmice nakon njegovog hapšenja, 26. marta, od kojeg je Priština načinila politički spektakl, a pokušala da ga objasni navodnim nepoštovanjem procedure vezane za posete, te uskraćivanjem dozvole Đuriću, iako, po toj proceduri, on nije dužan da traži dozvolu, već samo da blagovremeno obavesti o poseti.

Ziberaj i sada za Gazetu ekspres kaže da je taj resor "odobrio" Đuriću posetu.

"Da, zahtev za posetu je odobren u duhu mira i razumevanja povodom pravoslavnog uskrsnog praznika", rekao je Ziberaj za Expres.

Dodao je da Đurić, kao I svi drugi vernici, ima pravo da se moli u bilo kojoj crkvi u kojoj želi.

"Pravila će se pridržavati, jer se suočava sa novom realnošću na Kosovu i sa tom realnošću su upoznati svi srpski državni zvaničnici", naveo je on za Expres.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) "HARADINAJ JE NEOSUĐENI TERORISTA KOJI BI DA PONOVI ZLOČIN!" Bezbednost Srba na KiM ponovo ugrožena?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track