TAČI PRIZNAO DA JE KOSOVO GUBITNIK I DA JE RAZOČARAN: Loša vest za nas je i da su protiv Kosova glasale i zemlje koje su nam priznale nezavisnost!
Foto: EPA

PRIJEM U ČLANSTVO INTERPOLA

TAČI PRIZNAO DA JE KOSOVO GUBITNIK I DA JE RAZOČARAN: Loša vest za nas je i da su protiv Kosova glasale i zemlje koje su nam priznale nezavisnost!

Politika -

DUBAI - Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je danas da je razočaran zbog odbijanja zahteva Kosova za članstvo u Interpolu.

U izjavi za medije iz Dubaija, Tači je rekao da danas nema pobednika, ali je priznao da je Kosovo gubitnik.

Dodao je da je glasanje za prijem Kosova u članstvo Interpola bilo tajno, ali i da postoji mogućnost da su države koje su priznale kosovsku nezavisnost glasala protiv njegovog članstva, što je loša vest.

"U procesima integracija, tu smo gde smo u okolnostima koje zahtevaju promišljanje, u okolnosti pritiska od Srbije na Generalnu skupštinu Interpola.

Želim da zahvalim državama koje su nas podržale. Kosovo ima svoj put kao nezavisna država. Današnji neuspeh pokazuje iskustvo jedne velike posvećenosti policiji i institucijama", rekao je Tači.

Dodao je da danas nema pobednika, ali da slobodno može reći da je Kosovo gubitnik, ali ujedno i Srbija.

"Jer, pobedio je samo organizovani kriminal", izjavio je Tači, prenosi portal Insajderi.

Dalje, predsednik je rekao da ne odustaje od dijaloga i finalnog sporazuma sa Srbijom.

"Kosovo i Srbija ne treba da sprečavaju jedna drugu na svojim putevima", kazao je Tači i dodao da je Interpol mehanizam reda i zakona.

Kosovo je želelo da bude garant mira i borbe protiv terorizma i sajber-kriminala. "Treba još jednom pojasniti javnosti, da Kosovo i Srbija, umesto što sprečavaju jedno drugo na njihovom putu, treba da postignu konačni sporazum", naveo je Tači.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track