POZVAO DODONA DA POSETI SRBIJU: Vučić u Minsku razgovarao sa predsednikom Moldavije (FOTO)
Foto: Predsedništvo Srbije

susret

POZVAO DODONA DA POSETI SRBIJU: Vučić u Minsku razgovarao sa predsednikom Moldavije (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Minsku sa predsednikom Moldavije Igorom Dodonom, s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji.

Izrazivši zahvalnost Moldaviji na principijelnoj podršci očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije, Vučić upoznao je predsednika Dodona sa situacijom na Kosovu i Metohiji nakon jednostranih poteza Prištine u kontekstu formiranja tzv. vojske Kosova i uvođenja taksi na proizvode iz centralne Srbije, navodi se u sopštenju Pres službe predsednika.

Kada je u pitanju ekonomska saradnja Srbije i Moldavije, predsednik Vučić je naglasio da je u narednom periodu potrebno usmeriti aktivnosti na jačanje privredne saradnje, s obzirom na to da sadašnji nivo ekonomske saradnje ne odgovara potencijalima i interesima dveju zemalja.

Pozvao je Dodona da poseti Srbiju.

"Srbija smatra Moldaviju prijateljskom zemljom i Vaša poseta bila bi veoma značajna za dalji razvoj naših odnosa", istakao je predsednik Vučić.

Prethodno, predsednik Srbije se po dolasku u Minsk gde se održavaju Druge evropske igre, sastao sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, a tokom dana razgovaraće i sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim i drugim državnicima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track