Najnovije vesti

VUČIĆ IZ MINSKA: Nisam srećam zbog odlaganja sastanka u Parizu! Albanci se nadaju čudima, a toga u politici nema
Foto: Printskrin

dvodnevna poseta

VUČIĆ IZ MINSKA: Nisam srećam zbog odlaganja sastanka u Parizu! Albanci se nadaju čudima, a toga u politici nema

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući pisanje ruskih medija da nije bio na otvaranju Evropskih igara zbog Kosova, Vučić je rekao da mu je bilo mnogo teško.

 

On je rekao da je i beloruskom predsedniku bilo teško.

 

"On je rekao ja ne idem Aleksandre bez tebe na stadion, bilo mi je teško, došao sam našim sportistima samo da poželim sreću. Lukašenko je bio toliko fer, vodio je računa da nema nikakvog Kosova gde god inspekcija nije prošla. Žao mi je ako sam razočarao beloruskog domaćina, ali nisam imao izbora. 

 

Vučić je, upitan da prokomentariše medijsku kampanju u Crnoj Gori protiv Srbije i Srba, kao i, prema vladi u Podgorici, pozitivno mišljenje Venecijanske komisije, kazao da se kampanja vodi u Crnoj Gori protiv Srbije i Srba, a u Srbiji se vodi obrnuta kampanja.

 

"Najbolje je da stanemo i jedni i drugi. Voleo bih kada bi bilo moguće", naglasio je Vučić.

 

On je istakao da bi bilo najbolje da Crna Gora i Srbija spuste tenzije, i dodao da će mišljenje o stavu Venecijanske komisije o crnogorskom zakonu o slobodi veroispovesti izneti kada on bude objavljen.

 

On je dodao da mu je najsmešnije kada u medijima pročita da Srbija vodi kampanju protiv Crne Gore, a u njihovim medijima se objavljuje desetak strana o navodnoj stogodišnjoj srpskoj okupaciji Crne Gore.

 

Vezano za pozivanje ambasadora Srbije u Podgorici Zorana Bingulca u Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, on je ocenio da se radi o meri za unutrašnju upotrebu.

 

"Pitao me je ministar Ivica Dačić da šalje notu. Zamolio sam ga da to ne radi. Mi ćemo to činiti kada bude bilo nešto stvarno, a ne zbog izjave nekih političara ili drugih. Mogli bi na dnevnom nivou da šaljemo 15 nota. Ali bolje je da spuštamo tenzije. To služi interesima srpskog naroda. Podizanje tenzija neće nikome da posluži da živi bolje ni u Pljevljima, Herceg Novom i drugim mestima. Treba da pomognemo našem narodu, a ne da mu odmažemo", poručio je Vučić.

 

Što se Venecijanske komisije tiče rekao je da želi da sačeka zaključke.

 

Govoreći o odlaganju sastanka u Parizu, predsednik je rekao da to nije neuspeh. 

 

"Albanci osim što pričaju gluposti svakoga dana i Haradinaj vodi hajku protiv nas, to govori  o njihovoj nervozi. Albanci znaju da Srbija danas živi svoje najbolje vreme i oni znaju da se nama žuri da razvijemo našu zemlju, a za sve je to potrebna stabilnost. Da, nama se žuri, ali to ne znači da možete da ponižavate Srbiju. Nisam srećan zbog odlaganja Pariza, Albanci se nadaju čudima, ali toga u polici nema. Mogu da dovedu koliko god Amerikanaca, ali džaba im to. Nadam se da ćemo u međuvremenu izbegavati tenzije", rekao je predsednik. 

 

Vučić i Dodik obišli gradilište BK kompanije

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik obišli su danas gradilište BK kompanije u Minsku, javila je Srna.

Njihov domaćin bio je predsednik BK grupe Bogoljub Karić.

Reč je o projektu "Međunarodni finansijski centar Minsk", gde se gradi 200.000 stanova u kojima će živeti 47.000 ljudi.

Na 4,7 miliona kvadrata biće izgrađen pravi grad u gradu, navodi ta agencija.

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...