VUKU JEREMIĆU ALBANCI PRAVE SPOMENIK U PRIŠTINI? VUČIĆ: Čekam kom Srbinu će podići spomenik, a to sigurno neću biti ja! Zna se šta su radili posle proglašenja nezavisnosti Kosova
Foto: Kurir

od rusije tražio da prizna nezavisnost kosova

VUKU JEREMIĆU ALBANCI PRAVE SPOMENIK U PRIŠTINI? VUČIĆ: Čekam kom Srbinu će podići spomenik, a to sigurno neću biti ja! Zna se šta su radili posle proglašenja nezavisnosti Kosova

Politika -

Čekajte, da vidite kome će Albanci da prave spomenik sledeće godine, rekao je predsednik Aleksandar Vučić komentarišući navode pojedinih medija da je Vuk Jeremić 2005. godine od Rusije tražio da prizna nezavisnost Kosova.

"Čekajte da viditi kome će od Srba Albanci da prave spomenik u Prištini i budite sigurni da to neću biti ja, već neko drugi, pozivajući se, pre svega, na odluke Međunarodnog suda pravde iz 2010. godine", naveo je Vučić.

On je rekao da Srbi neretko vole da obmanjuju sebe, posebno u prilikama kada ne snose odgovornost i ne moraju o nečemu da odlučuju.

"Kad ne snosite odgovornost, lako je da se ponašate neozbiljno. Ja to sebi ne mogu i ne želim da dozvolim", rekao je Vučić i dodao da je, s druge strane, generalno kritika pošteđen samo onaj ko ne radi i ne govori ništa.

1 / 5 Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić kaže i da svi znaju šta su pojedinci radili 17. marta, kad se dogodio pogrom na KiM, kao i 2008. kad je Kosovo proglasilo nezavisnost, kao i narednih godina... "A, radili su uglavnom ništa ili 'u korist svoje štete'", primetio je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše Jeremićevu najavu da će zbog tog teksta tužiti pojedine medije, kao i njegove komentare na Tviteru da će drakonska kazna stići sve nakon pada režima, kada se bude sudilo ne samo za uvrede, Vučić kaže da su neki izgubili živce, jer ih narod neće.

"Što se uzbuđujete, ne treba da se sekirate. Što više viču, što su glasniji, to znači da su nervozniji, što je obrnuto proporcionalno njihovoj snazi u narodu", rekao je Vučić novinaru.

Predsednik je komentarisao i performans u organizaciji "1 od 5 miliona", čiji predstavnici su u subotu prosuli dzakove sa listićima sa njegovim imenom ispred zgrade Predsedništva.

"A, u dzakovima, kao i obično, ništa...", rekao je i dodao da na to gleda kao na zabavu, a ne kao na nešto ozbiljno, o čemu treba da razmišlja.

Oni svi zajedno nemaju deset odsto, ali, ističe, pokušavaju na silu nešto da urade. Kaže da, međutim, nije smešno to što oni pokušavaju da naruže grad, kao što su, ocenjuje, pokušavali da urade i prošli vikedn, kada je, navodi 260 okupljenih građana pokušalo da zauzme ceo grad.

Zaključuje, međutim, da je to u redu, jer građani umeju da vide šta se dešava.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track