VUČEVIĆ DANAS PODNOSI KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV VUČIĆA I BRATA! Predsednik: Sada ćemo to da isteramo do kraja
Foto: Grad Novi Sad

želi istinu

VUČEVIĆ DANAS PODNOSI KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV VUČIĆA I BRATA! Predsednik: Sada ćemo to da isteramo do kraja

Politika -

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, Miloš Vučević, podneće danas krivičnu prijavu protiv predsednika Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja Vučića, zbog navoda o njihovoj povezanosti sa vlasnikom imanja "Jovanjica" na kome je pronađena marihuana.

Krivičnu prijavu podneće Republičkom javnom tužilaštvu danas u 10 časova, saopštila je SNS.

Vučević je ranije izjavio da je sastavljena krivična prijava protiv predsednika i njegovog brata zbog slučaja "Jovanjica" i poručio da će svima u Srbiji biti jasno šta je istina u toj aferi.

"Suština ove krivične prijave je da više niko nema pravnog prostora da ne reaguje, da se krene u postupke u koje treba da se krene, i da svakom u Srbiji bude jasno šta je istina oko "Jovanjice" - da li je istina da neko iz vlasti pomagao i učestvovao u tome, da li ima učešća Aleksandra i Andreja Vučića ili su oni koji su iznosili te stvari lagali i uznemiravali javnost, i verujem da onda moraju da snose konsekvence za takvo ponašanje", rekao je Vučević za RTS.

Predsednik Vučić je u petak najavio da će Vučević u ponedeljak podneti krivičnu prijavu protiv njega i njegovog brata zbog slučaja "Jovanjica", kako bi se nadležni organi pozabavili tim slučajem i da se konačno otkrije istina, a Vučević je rekao da će prijava sadržati sve navode "kojima smo bombardovani prethodnih 20 dana i gde je iznošen čitav niz optužbi na račun Aleksandra i Andreja Vučića".

On je dodao da će u prijavi biti sve izjave predstavnika opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) i da će tužilaštvo imati akt po kojem bi trebalo da deluje.

"Kada dobiju krivičnu prijavu, ne mogu da kažu da nemaju pravni momenat da krenu u taj proces, da ne ostane sumnja", rekao je Vučević.

On je rekao da su u prijavi sadržani foto-dokumenti, izjave i linkovi, saopštenja...

"Sada ćemo to da isteramo do kraja, izvolite da krenete i proverite činjenice i obavestite javnost šta je tačno", rekao je potpredsednik SNS-a.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track