RASPAD U SAVEZU ZA SRBIJU: Boško bi u napad, Vuk Jeremić završio kampanju
Foto: Marina Lopičić, Beta/Branislav Božić

potpuno Rasulo: OPOZICIJA VIŠE NEMA IDEJA I PLANOVA

RASPAD U SAVEZU ZA SRBIJU: Boško bi u napad, Vuk Jeremić završio kampanju

Politika -

Bez kompasa: Lider Dveri ofirao saborce iz koalicije i otkrio da su računali na veću ekonomsku krizu, koja bi umesto njih srušila aktuelnu vlast. Zamerio je i kolegama što nisu bili solidarni s njim dok je štrajkovao

Lideri Saveza za Srbiju (SZS) praktično su potvrdili da je u ovom konglomeratu partija i pokreta gotovo od osnivanja vladalo međusobno nepoverenje i haotično odlučivanje.

Posle štrajka glađu i svojevrsnog otrežnjenja, lider Dveri Boško Obradović otkrio je da su njegovi saborci iz SZS priželjkivali duboku ekonomsku krizu, koja bi srušila Aleksandra Vučića, njihovog najvećeg političkog protivnika.

foto: Tamara Trajković

Razočaranje

Obradović je, gostujući u „Utisku nedelje“, zamerio ostalim liderima na izostanku solidarnosti dok je štrajkovao glađu, uz tvrdnju da se i tome, kao i o svim ekstremnim akcijama koje je preduzeo, od upada u RTS do izazivanja incidenata, razgovaralo na sednicama organa SZS.

- Svaku od aktivnosti koju sam uradio, a koja mi se pripisuje da sam je samostalno uradio, pre toga sam je predložio na organima ujedinjene srpske opozicije, konkretno SZS. Onog trenutka kada sam video da se svi ti metodi odlažu, čekajući da interveniše EU, da Aleksandar Vučić potpiše nezavisnost Kosova, da se desi ekonomska kriza koja će ga sama srušiti... shvatio sam da ne mogu da učestvujem u toj vrsti pasivnog bojkota - izjavio je Obradović.

Oprečne izjave

Iz SZS stižu i pomalo oprečne najave o načinima bojkotovanja izbora. Dok se Obradović tek zaleće za aktivni otpor izborima, kako on to zove, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić kaže da je „kampanja manje-više okončana“ i da se najveći broj ljudi već opredelio da li će izaći na birališta. Posle velikog priznanja da narod ne veruje ovakvoj opoziciji, Jeremić je otkrio i da je u SZS bilo turbulencija, kao i koraka i akcija koje nisu bile zajedničke i dogovorene. NS je, prema rečima Jeremića, bio predmet napada nekih kolega iz opozicije, pre svega Pokreta slobodnih građana, ali i nekih kolega iz samog Saveza.

Predrag Rajić

LIDERI SZS BEŽE S BRODA KOJI TONE

foto: Printscreen

Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost kaže da poslednji nastupi lidera SZS pokazuju da je projekat bojkota skroz propao:

- SZS efektivno više ne postoji. Projekat bojkota izbora je propao i logično je što sada svi opozicioni lideri pokušavaju da pobegnu sa tog broda koji tone. Ali bih rekao da i njima postaje jasno kako ovako diskreditovani uopšte nemaju političku budućnost.

RAT U STRANCI DRAGANA ĐILASA

BASTAĆ I PANIĆ SE POSVAĐALI, ZAMALO SE I POTUKLI

foto: Stefan Jokić, Dado Đilas

U Stranci slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa prošle nedelje umalo je došlo do tuče, saznaje Kurir. Naime, posvađali su se potpredsednik SSP i predsednik Izvršnog odbora SSP - Marko Bastać i Ljuban Panić. Panić je inače Đilasova desna ruka, bio je u prvim redovima na RTS kada su upali motornom testerom, a na protestima „1 od 5 miliona“ bio je redar.

- Došlo je do velike svađe jer je Panić napao Bastaća da svojim akcijama radikalizuje stranku i da time tera ljude od njih. Obojica su pobesneli, a napetost je toliko rasla da su krenuli da nasrću jedan na drugog, umalo nije došlo do fizičkog obračuna! Čak su hteli da se hvataju za gušu, ali su ih tada zaustavili i prekinuli konflikt - priča izvor Kurira blizak SSP. Posle tog incidenta Panić je podneo ostavku, a za predsednika Izvršnog odbora SSP izabrali su Velibora Pavlovića, sadašnjeg predsednika odbora SSP na Vračaru.

Bastać nije bio raspoložen da za Kurir priča o svom odnosu sa Panićem, na naša precizna pitanja nije odgovorio, već je samo poručio da su to „besmislene informacije“. Panić nam juče nije odgovarao na pozive i poruke.

S. S.

Kurir.rs/ Ivana Kljajić Foto: Marina Lopičić, Beta/Branislav Božić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track