Najnovije vesti

BEZOBRAZLUKU NEMA KRAJA! Šta je veća BRUKA - odluka Miloševića da ide na PROSLAVU OLUJE ili sraman tvit Jadranke Kosor?
Foto: Profimedia, Beta Daniel Kasap

sramota!

BEZOBRAZLUKU NEMA KRAJA! Šta je veća BRUKA - odluka Miloševića da ide na PROSLAVU OLUJE ili sraman tvit Jadranke Kosor?

Politika

Jadranka Kosor, bivša predsednica Vlade Hrvatske smatra da bi, predstavnik srpske nacionalne manjine potpredsednik Vlade Hrvatske, Boris Milošević, pre odlaska na obeležavanje godišnjice akcije „Oluja“, trebao jasno kaže da „Oluja“ nije bila etničko čišćenje.

Tu izjavu Kosor je napisala na društvenoj mreži Tviter zatraživši od Miloševića i da osudi predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji, kako je navela, „grmi o etničkom čišćenju uprkos presudi suda u Hagu“.

​Mediji su ranije javili da će funkcioner srpske stranke u Hrvatskoj ,SDS S, i novoizabrani potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević prisustvovati obeležavanju godišnjice vojno-policijske akcije „Oluja“ u Kninu.

Ta vest je objavljena pošto je hrvatski premijer i predsednik HDZ Andrej Plenković rekao da bi bilo „jako dobro i korisno“ kada bi na obeležavanje „Oluje“ u Kninu došao i potpredsednik Vlade iz redova Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) te dodao da se razgovara o mogućnosti da ove godine predstavnici Vlade Hrvatske obeleže i srpska stradanja.

Boris Milošević smatra da je njegov najavljeni odlazak na obeležavanje vojne akcije „Oluja“ važan gest koji će poboljšati status srpske zajednice u Hrvatskoj.

Odluka Borisa Miloševića, funkcionera SDSS i potpredsednika hrvatske vlade iz redova srpske manjine, da sledeće nedelje bude u Kninu na obeležavanju godišnjice, tj. proslavi akcije „Oluja“ - tokom koje je pre 25 godina iz te zemlje proterano oko 250.000 Srba, a oko 1.800 ubijeno ili nestalo - u najmanju ruku je šokantna, štetna i pogrešna, ocenjuju sagovornici Kurira.

Više o tome čitajte klikom OVDE.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...