16:32

Analitičarka Obradović i politički filozof Kojičić o ekologiji

važna tema

OVO VIŠE NEMA NIKAKVE VEZE SA EKOLOŠKIM PROTESTIMA: Obradović i Kojčić oštro o novim BLOKADAMA PUTEVA

Politika -

Država je dala zavidnu finansijsku pomoć građanima u godini iza nas, a da nas lepe vesti očekuju i u 2022. stiže potvrda već ovog meseca. Svih 1.700.000 penzionera od januara čeka linearno povećanje penzija od 5,9 odsto dok će u februaru svi penzioneri dobiti i novčanu pomoć od po 20.000 dinara.

matej periš
foto: Kurir Televizija

Na trenutna politička dešavanja, ali i na nastavak ekoloških protesta koji su najavljeni za danas osvrnuli su se u Jutarnjem programu Biljana Obradović, politička analitičarka i Dragoljub Kojčić, politički filozof.

matej periš
foto: Kurir Televizija

- Kada govorimo o protestima, to nisu bili nikakvi ekološki protesti, nego politička ekologija. Oni su izašli sa jednim, pa izašli sa jednim, drugim, trećim... zahtevom. Važno je da građani Republike Srbije znaju da su sve informacije javno dostupne - kaže za Kurir politička analitičarka Biljana Obradović.

matej periš
foto: Kurir Televizija

Politički filozof Dragoljub Kojčić smatra da je na delu ekstrapolacija.

- Pamtim kad sam kao student bio u Parizu. Pored Sene su se prodavale knjige, bilo je tu priručnika za političku akciju, a zvali su se i priručnici za subverzivnu političku akciju. To je nešto što se u politikologiji zvalo ekstrapolacija. Kad ste vi mnogo mala stranka, a imate mnogo veliku želju da dođete na vlast, imate silnu želju i pretenzije. Oni izvuku jedan problem koji je realan. To se ekstrapolira i istrgne iz svega. To generiše jedno širo zadovoljstvo - kaže Dragoljub Kojčić, politički filozof.

matej periš
foto: Kurir Televizija

Podsetimo, najavljeno je i povećanje plata radnicima u javnom sektoru, pomoć zdravstvenim radnicima do kraja januara, a lepe vesti stižu i za buduće roditelje ili one koji odluče da prošire porodicu.

Tu su i vaučeri od 5.000 dinara za putovanja unutar zemlje.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:02

VESIĆ OŠTRO! ĐILAS I ŠOLAK HOĆE NA VLAST PREKO MEDIJA: Njihova jedina politika je negiranje svega što se radi ODMAH POKREĆU HAJKU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track