"SRBIJA NEĆE DOZVOLITI SCENARIO NAGORNO-KARABAHA!" Marinković: Srbi se brane jer žive u APARTHEJDU, ćutanje Evrope je SRAMOTNO!
Foto: Mladen Miletić/Kurir Tv

kurir tv

"SRBIJA NEĆE DOZVOLITI SCENARIO NAGORNO-KARABAHA!" Marinković: Srbi se brane jer žive u APARTHEJDU, ćutanje Evrope je SRAMOTNO!

Politika -

Povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji njihovih mogućih posledica u jutarnjem programu Kurir televizije gostovali su Nenad Vuković, predsednik Dršutva lobista Srbije i Vladimir Marinković, direktor Univerziteta za održivi razvoj i prosperitet i predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

Vladimir Marinković
foto: Kurir televizija

- Navešću nekoliko ključnih tačaka i pokušaću da obrazložim ono što je predsednik Vučić juče poručio. Ono što se dogodilo u nedelju ujutru naravno ne ide u prilog Srbiji. Srbima je tamo dogorelo i nemaju kud, ali zaključak svega jeste da predsednik Vučić i Srbija neće dozvoliti ono što se trenutno događa na Nagorno - Karabahu. Kurti, međutim, pravi takvu atmosferu i ne krije da je pravi cilj etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metohije uprkos kolokvijalnom zalaganju za ljudska prava i evropske vrednosti - rekao je Marinković.

Ocenio je da je nedopustivo da Evropa okreće glavu od ovoga što se dogodilo i da neki zamenjuju teze optužujući Srbe za skorašnju eskalaciju u Banjskoj:

03:24

SRBIJA NEĆE DOZVOLITI SCENARIO NAGORNO-KARABAHA! Marinković: Srbi se brane jer žive u APARTHEJDU, ćutanje Evrope je SRAMOTNO!

- Ovde se radi o manjoj grupi Srba koja sigurno nije imala nameru da nešto osvoji ili zauzme, ali jeste htela da se odbrani od onoga što se događa svaki dan, a što se nigde na svetu ne događa. Posebno se ne događa u Evropi i ono što je tu po meni najsramotnije jeste što Evropa ćuti na sve to i okreće glavu. Neki su i jedva dočekali da dođe do zamene teza i da one ljude koji su bliski teriorističkim strukturama oslobode odgovornosti i prišiju je Srbima koji tamo trpe, da to nazovemo pravim imenom, aparthejd.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:51

KURIR DIREKTNO IZ BANJSKE! Meštani preživeli pakao: Puškaranje, prašina, staklo, bežanje! Ne znamo gde ćemo, KATASTROFA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja