ĐURIĆ SUTRA HITNO U BRISELU: O rampi za srpske lične karte
Foto: MUP

Sazvan sastanak Beograd-Priština

ĐURIĆ SUTRA HITNO U BRISELU: O rampi za srpske lične karte

Politika -

BEOGRAD - Evropska unija sazvala je dva hitna sastanka delegacija Beograda i Prištine, uz insistiranje na primeni sporazuma postignutih u Briselu, prenosi današnja kosovska štampa.

Očekuje se da će tema sastanaka, pored ADR sertifikata o prevozu opasnih materija, biti najava kosovskih zvaničnika da će od danas svim osobama, koja poseduju lične karte takozvanih "paralelnih sprskih struktura", biti zabranjen ulazak na Kosovo, navodi "Gazeta Tribuna".

Iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju potvrđeno je danas da će njen direktor Marko Đurić predvoditi sutra u Briselu delegaciju Beograda u okviru nastavka dijaloga sa Prištinom na ekspertskom nivou, a među temama je i pitanje upotrebe srpskih ličnih karata.

Osim pitanja upotrebe ličnih karata koje izdaju izmeštene policijske uprave Srbije sa prostora Kosova i Metohije, biće razmotrena i primena Sporazuma o zvaničnim posetama.

Razgovori će biti održani u sedištu Evropske službe za spoljne poslove, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju. Priština je pre nekoliko dana najavila da će Srbima sa Kosova i Metohije biti uskraćeno pravo na slobodno kretanje sa srpskim ličnim kartama, nakon čega su oni najavili blokadu adminitrativnih prelaza između Srbije i Kosova i Metohije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja