(FOTO) VUČIĆ U SLOVAČKOJ: Srbija neće slati iritirajuće poruke regionu
Foto: Vlada Srbije

Doček uz himnu i gardu

(FOTO) VUČIĆ U SLOVAČKOJ: Srbija neće slati iritirajuće poruke regionu

Politika -
Da se nasmejete: Pre četiri meseca Haški tribunal želeo je da napakosti meni vraćanjem Šešelja, a sada opet žele tom istom Vučiću da napakoste, pa da ga (Šešelja) vrate. Nadam se da će u međuvremenu u Haškom tribunalu da se dogovore da li je (Šešelj) bolestan, ili nije. A Srbija poštuje međunarodno pravo, kaže premijer
1 / 5 Foto: Vlada Srbije

BRATISLAVA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Bratislavi sa premijerom Slovačke Robertom Ficom.

Vučić je izjavio je danas u Bratislavi da Srbija neće slati nikakve iritirajuće poruke nikome u regionu povodom incidenta Vojislava Šešelja. Povodom toga što je Šešelj juče u Beogradu spalio zastavu Hrvatske, Vučić je rekao da Šešelj ne predstavlja ni parlamentarnu političku stranku, a kamoli državu.

"Neću da govorim onima koji bi da iskoriste svaki incident da usmere negativnu pažnju na Srbiju. Srbija neće slati nikakve iritirajuće poruke nikome u regionu. Srbija želi mir. Srbija želi stabilnost i takvu politiku ćemo da vodimo", rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle sastanka s premijerom Slovačke.

Vučić je kao "pakost" Haškog tribunala označio i privremeno oslobađanje Šešelja, i zahtev da bude vraćen u Hag. "Da se nasmejete: Pre četiri meseca Haški tribunal želeo je da napakosti meni vraćanjem Šešelja, a sada opet žele tom istom Vučiću da napakoste, pa da ga (Šešelja) vrate. Nadam se da će u međuvremenu u Haškom tribunalu da se dogovore da li je (Šešelj) bolestan, ili nije. A Srbija poštuje međunarodno pravo", rekao je Vučić.

Premijer Srbije s predsednikom Kiskom (Foto: Vlada Srbije)

Premijeru Srbije je pre početka sastanka priređen svečani doček uz smotru garde i intoniranje himni dve države. Predsednik Vlade Srbije posetu Slovačkoj počeo je sinoć, radnom večerom sa šefom slovačke diplomatije Miroslavom Lajčakom, a danas je nakon kratkog susreta s predsednikom Slovačke Andrejom Kiskom razgovarao s glavnim domaćinom, premijerom Robertom Ficom.

Dvojica premijera učestvuju po podne na Srpsko-slovačkom poslovnom forumu, a posetu Bratislavi Vučić završava susretom s predsednikom parlamenta, Petrom Pelegrinijem.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track