GAŠIĆEVA SMENA: Razrešenje do kraja januara, 15. februara novi ministar
Foto: Dragana Udovičić

Premijer najavio

GAŠIĆEVA SMENA: Razrešenje do kraja januara, 15. februara novi ministar

Politika -
BEOGRAD -– Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će, kao što je i najavio, smeniti ministra odbrane do kraja ovog meseca, a da će potom, posle 15 dana, predstaviti novog.

Premijer je rekao da neće ići na ostavku Bratislava Gašića, već na predlog za njegovo razrešenje, jer se ne plaši javne rasprave, pred poslanicima.

"Kao što sam rekao, do kraja januara biće razrešen gospodin Gašić i na meni je da uputim pismo. Zbog onih koji su mislili da će mi pronaći grešku, misleći da se plašim rasprave po tom pitanju, nećemo ići na ostavku... Ja ću ići pred poslanike, tražiću razrešenje Gašića", najavio je Vučić u izjavi novinarima.

On je kazao da će prisustvovati celoj raspravi o razrešenju Gašića, a potom će, 15 dana posle toga, doći pred poslanike da predstavi novog ministra odbrane i da brani taj predlog.

"Mislim da je to fer i častan, pošten i odgovoran pristup. Drago mi je što ga niko od mojih političkih protivnika i medijskih poslenika koji ih podržavaju to nije očekivao", zaključio je Vučić.

Podsetimo, Vučić je najavio Gašićevu smenu još 7. decembra, ali se za sada ne zna ko će ga na tom mestu zameniti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track