LIDER RADIKALA O POVLAČENJU POTERNICE: Kariću je sve namešteno!
Foto: Filip Plavčić

Sve počelo 5.oktobra

LIDER RADIKALA O POVLAČENJU POTERNICE: Kariću je sve namešteno!

Politika -

„Mobtel“ su hteli da preuzmu odmah posle 5. oktobra 2000, ali nisu mogli. Vojislav Koštunica je Bogoljuba Karića oterao iz Srbije

Lider radikala Vojislav Šešelj kaže da mu je drago što je povučena poternica protiv Bogoljuba Karića, jer smatra da mu je sve namešteno.Prema njegovim rečima, otimanje Karićeve kompanije „Mobtel“ počelo je posle 5. oktobra, kad je sektor telekomunikacija preuzeo Boris Tadić, kad se i krenulo na „Mobtel“.Protivzakonito- Hteli su odmah da ga preuzmu, ali nisu mogli. E, posle je Karića ucenjivao i Đinđić i drugi ljudi... Koštunica ga je oterao iz Srbije. Ali problem je u tome što su oni protivzakonito uzeli „Mobtel“ i prodali ga. Ako je neko doneo odluku da se deo para „Mobtela“ uplati nekoj Karićevoj firmi, onda su odgovorni prvo članovi UO „Mobtela“. A u UO su bili i predstavnici Vlade. Pa, kako onda oni nikad nisu alarmirali Vladu da se tu nešto dešava - rekao je Šešelj za TV Pink.Lider SRS tvrdi da je upravo on odgovoran za to što je „Mobtel“ posle godina nelegalnog poslovanja ušao u zakonski okvir - poslovao je s licencom, što je kasnije državi Srbiji omogućilo da ostvari udeo u firmi od 49 odsto.- Kad su radikali ušli u Vladu, „Mobtel“ je bio potpuno neregulisana stvar. Tada je Dragan Todorović bio ministar telekomunikacija i on je, što sam mu ja rekao, poslao inspektora da utvrdi stanje. Pozvali smo Karića i rekli mu da dalje, pod tim uslovima, ne može da radi. Predočili smo mu da mora da podnese zahtev za licencu. Dakle, on je radio bez licence, a oduživao se socijalistima, koji su mu to omogućili, tako što im je neke stvari finansirao - kazao je Šešelj.Dao mu savetŠešelj još navodi da je rekao Kariću da će ga naterati da prođe celu proceduru, i to za njegovo dobro.- Uradio je tako i država je posle, prvi put, na ime te licence preuzela 49 odsto, a Karić je zadržao 51 odsto na ime para koje je sam ulagao - objasnio je Šešelj.E. K.

Finansijer partijaPLAĆAO SVE, A RADIKALE NAJMANJE- Karić je nekad bio finansijer SRS. On je finansirao sve opozicione stranke, a nas najmanje. Mi smo mu bili ko neki rođak sa sela, da stare stvari što mu ostanu da nama. Mi smo mu zahvalni što je pomagao - kazao je Šešelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track