NENAD ČANAK O RAZGOVORU SA VUČIĆEM: LSV neće u vladu, novi sastanak za 7 do 10 dana
Foto: Marina Lopičić

Narodna skupština

NENAD ČANAK O RAZGOVORU SA VUČIĆEM: LSV neće u vladu, novi sastanak za 7 do 10 dana

Politika -

BEOGRAD - Predsednik LVS Nenad Čanak izjavio je danas da LSV neće ulaziti u vladu, da je došao da čuje šta mandatar Aleksandar Vučić ima da kaže o budućnosti zemlje, te da o konkretnim stvarima i sastavu republičke i pokrajinske vlade nije bilo reči, što ostaje za sledeće konsultacije - "za sedam do 10 dana.

"Dobili smo jednu optimističku sliku privrednog razvoja i ako se upola ostvari bilo bi dobro", rekao je Čanak novinarima nakon zajedničkog sastanka koji su on i lider LDP-a imali sa mandatarom.

Čanak je istakao da je glavno pitanje na mandataru da smisli koji je najbolji način da realizuje ono što im je predočio na sastanku. Kako je rekao, osnovni principi i vrednosni sistem su vrlo bliski i na njima se može formirati saradnja.

On je dodao da je evidentno da je "balkansko bure baruta" ponovo u žiži pažnje međunarodne pažnje.

"Obaveza svakog odgovornog je da uradi sve što je moguće na stabilizaciji društva, jer nam novi požari u Srbiji ne trebaju i oko toga smo postigli saglasnost", rekao je Čanak i dodao da se o svemu mora razgovarati parlamentarnim putem, uz potpunu transparentnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track