OLGICA BATIĆ ZA KURIR: Ne pravite dramu, porodice gardista samo žele istinu o smrti NEVINE DECE!

Advokat porodice ubijenih gardista

OLGICA BATIĆ ZA KURIR: Ne pravite dramu, porodice gardista samo žele istinu o smrti NEVINE DECE!

Politika -

Porodice samo žele da znaju istinu. Vuk Jeremić treba da kaže sve što mu je poznato u ubistvu nevine dece, poručuje za Kurir Olgica Batić

BEOGRAD - Advokat porodica stradalih gardista u Topčideru, Olgica Batić poručuje da porodice ubijenih zaslužuju istinu i da Vuk Jeremić treba da kaže sve što zna o ovom slučaju!Batićeva dodaje da ne razume zašto se digla tolika prašina jer je bivši šef diplomatije Vuk Jeremić pozvan u SBPOK samo da da svoja saznanja, a ne kao okrivljeni.

- Ne vidim razlog za iščuđavanje, to nije poziv za okrivljenog već da ode kao građanin i da izjavu. Branko Krga je pomenuo Vuka Jeremića i on treba da kaže da li je to istina ili ne. On treba da kaže sve što mu je poznato u ubistvu nevine dece. Porodice samo žele da znaju istinu - kaže Batićeva za Kurir.

Inače, Batićeva je u aprilu ove godine podnela zahtev beogradskom Višem tužilaštvu da sasluša Vuka Jeremića i Borisa Tadića, na okolnosti saznanja koje imaju o tragediji u Topčideru, saznaje Kurir. Tužilaštvo je već u maju izdalo nalog policiji za prikupljanje potrebnih obaveštenja, odnosno, da u svojstvu građana sasluša Jeremića i Tadića. Čitav postupak je i dalje u fazi predistrage koju sprovodi policija.

Podsetimo, Služba za organizvani kriminal MUP Srbije (SBPOK) uručila je danas poziv bivšem šefu diplomatije Srbije i predsedniku CIRSD-a Vuku Jeremiću da se u svojstvu građanina javi na saslušanje.

Vuk Jeremić objavio je na Tviteru da je policija pokušala da ga privede.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da policija nije privodila bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića već da je njegovom advokatu uručen poziv, a po predmetu vezanom za okolnosti smrti dvojice gardista na Topčideru.

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović ubijeni su 5. oktobra 2004. godine u vojnom objektu podzemnog skloništa "Karaš", u Topčideru.

(E.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track