POKRET ZA PREOKRET: SNS odgovorna za skandal s kartama za vaterpolo!
Foto: Fonet Nenad Orčević

Članska karta SNS postala univerzalna propusnica za život

POKRET ZA PREOKRET: SNS odgovorna za skandal s kartama za vaterpolo!

Politika -
BEOGRAD - Opozicioni Pokret za preokret optužio je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da je odgovorna za "skandal" sa podelom karata za beogradsko finale Evropskog prvenstva u vaterpolu izmedju Srbije i Crne Gore.

Pokret je u saopštenju ocenio da je članska karta SNS-a postala "univerzalna propusnica za život". "Situacija u kojoj je posedovanje stranačke članske karte uslov da bi se gledala utakmica reprezentacije nije ništa drugo nego deljenje građana na podobne i nepodobne, na one koji imaju pravo da bodre srpske vaterpoliste i one koji to nisu zaslužili jer nisu članovi SNS", piše u saopštenju.

Dodaje se da će Pokret za preokret zatražiti od nadležnih organa da ispitaju "ko je prekršio ustavne i zakonske odredbe o jednakosti građana i ko je organizovao 'prodaju' karata za jedan minut". "Smatramo da to nije samo kršenje međunarodnih konvencija, našeg Ustava koji garantuje jednakost gradjana, već da se radi vređanju ljudskog dostojanstva i morala", stoji u saopštenju. Prema pisanju beogradskih medija, u petak je za veoma kratko vreme prodato dodatnih 5.000 karata za finale EP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track