PUPOVAC: Odnosi između Srbije i Hrvatske bi bili bolji da nije napada na Srbe
Foto: Dragan Kadić

Težak položaj

PUPOVAC: Odnosi između Srbije i Hrvatske bi bili bolji da nije napada na Srbe

Politika -
Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac izjavio je da bi odnosi hrvatske i srpske vlade možda mogli da budu dobri kada ne bilo događaja uperenih protiv Srba.

"Teško je zamisliti da bi Beograd mogao imati dobre odnose sa politikom u Zagrebu u kojoj bi postojali elementi koji su sada na snazi, koji bi tražili popis izdajnika, agresora, organizovali profašističke skupove u centru grada i proterivali istaknute Srbe i one koji neke povezuje sa Srbima", rekao je Pupovac.

Govoreći o predstojećim razgovorima sa premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem u Beogradu, Pupovac je rekao da je reč o redovnim sastancima na kojima će se razmeniti mišljenja o političkim prilikama i položaju Srba u Hrvatskoj.

Srpsku zajednicu u Hrvatskoj, kako je rekao za RTV, interesuje institucionalna saradnja sa Vladom Srbije u pitanjima razvoja, povrataka, imovine, penzija...

On je rekao će poseta predsednika Srbije Hrvatskoj Tomislava Nikolića "biti prvi korak od kojeg se može očekivati nekakav pozitivan rezultat".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track