VUČIĆ: Danas više niko o Srbiji ne govori kao o zemlji pred bankrotom
Foto: Tanjug Rade Prelić

Konferencija počasnih konzula

VUČIĆ: Danas više niko o Srbiji ne govori kao o zemlji pred bankrotom

Politika -
Očekujemo da ćemo u avgustu ući sa MMF-om u razgovore posle kojih bi se mogao očekivati boljitak za građane, rekao je Vučić u Palati Srbije, uz ocenu da je naš narod trpeljiv i da je "verovao u sebe

BEOGRAD, 13. juna 2015. (Beta) - Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas, na otvaranju konferencije počasnih konzula Srbije u Beogradu, da ekonomske reforme "daju svoje prve rezultate", da danas "više niko ne govori o Srbiji kao o zemlji pred bankrotom", i da bi boljitak za građane mogao da dođe posle avgusta.

"Očekujemo da ćemo u avgustu ući sa MMF-om u razgovore" posle kojih bi se mogao očekivati boljitak za građane, rekao je Vučić u Palati Srbije, uz ocenu da je naš narod "trpeljiv" i da je "verovao u sebe".

Kako je premijer rekao, "reforme daju svoje prve rezultate, i uprkos merama fiskalne konsolidacije, postoji povećanje na strani prihoda", dok se, s druge strane, Srbija suočava sa "velikim izazovom očuvanja političke stabilnosti u regionu".

"Ekonomski je zemlja na dobrom putu, a sada treba očuvati političku stabilnost. Treba da sačuvamo mir i osiguramo budućnost za našu decu", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, osnovna uloga Srbije treba da bude mir i očuvanje mira na Balkanu.

"To je uloga koja joj jedina odgovara, ona jedina normalna i moralna. Ko to ne razume, bolje da ne ulazi u srpsku politiku i da ne bude činilac na srpskoj političkoj sceni", rekao je premijer i dodao da bi, bez dva Balkanska rata i Prvog svetskog rata, Srbija danas imala 16 miliona stanovnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track